Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Storm Ciara onderweg naar ons land: KMI waarschuwt met code oranje, noodnummer 1722 actief

Op zondag nadert storm ‘Ciara’ de Benelux. Inmiddels hebben meteorologen een beter zicht op de effectieve timing van het stormveld en de periode waarin we de hevigste windstoten kunnen verwachten. “Vooral de late namiddag en de avond is een tijdslot om in de gaten te houden. De combinatie met eventuele onweerachtige buien kan lokaal voor stormschade zorgen”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux. Het KMI kondigt voor morgen code oranje af en Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722 voor niet-dringende interventies.

59 reacties

 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Hou toch eens op met angst en paniek te zaaien voor wat wind en regen...man, man...alsof de wereld gaat vergaan...tis nog gene orkaan, zulle.
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Bij ons is mooi de zon aan het schijnen geen wind en geen regen ze hebben weer een stuk goed overdreven zeg liever gewoon aan de kust is zo en zo gaande elders in het land kan gewoon mooi weer zijn
 • verheyen kurt

  1 jaar geleden
  weer veel te doen om niks
 • Berre Boon

  1 jaar geleden
  Beste Freddy, er staat letterlijk: "Sinds oktober 2019 is Defensie (Meteo Wing) niet meer belast met de weersvoorspellingen i.v.m. de staat van de wegen ten behoeve van het grote publiek". Volgens mij heeft de wind daar niets mee te maken. Alles lezen.
 • Martin MARTENS

  1 jaar geleden
  De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden stormschade mits er een windsnelheid van minstens 100 km per uur gemeten werd in het dichtstbijzijnde weerstation. Omdat er plaatselijk hogere dan de gemeten windsnelheden kunnen voorkomen wordt stormschade ook vergoed als er in een bepaalde nabije omgeving op meerdere plaatsen stormschade vastgesteld wordt.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

Wetenschap & Planeet