In het westen en het noordwesten van ons land vandaag kans op winterse neerslag, in de Ardennen valt sneeuw.
Volledig scherm
In het westen en het noordwesten van ons land vandaag kans op winterse neerslag, in de Ardennen valt sneeuw. © Rob Voss

Risico op storm of wateroverlast en kans op winterse neerslag, KMI kondigt code geel af in westen van het land

Het blijft zondagnamiddag bewolkt. Er vallen veel buien over de westelijke landshelft, die kunnen bestaan uit smeltende sneeuw en wat korrelhagel, en die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulp geactiveerd. Het KMI heeft ondertussen code geel aangekondigd voor neerslag aan de kust en in West-Vlaanderen. In het westen van het land kwamen verschillende straten al blank te staan.

 1. WEERBERICHT. Wisselend bewolkt, maar droog

  WEERBE­RICHT. Wisselend bewolkt, maar droog

  Vanochtend zijn er brede opklaringen ten zuiden van Samber en Maas, terwijl het wisselend bewolkt is in het centrum en zwaarbewolkt in het westen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe in het centrum, terwijl het vrij zonnig blijft in het oosten ondanks de hoge bewolking. Het blijft meestal droog, enkel in het westen is wat gedruppel niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen -1 graad op de Hoge Venen en +7 graden aan zee. De zuidwestenwind wordt matig in de meeste streken. Dat meldt het KMI.
 2. Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstromingen

  Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstro­min­gen

  In Wallonië is voor de Basse Semois en de Vierre dinsdagochtend nog de alarmfase voor overstromingen van kracht. Dat blijkt uit gegevens van de Waalse overheidsdienst SPW. Door de neerslag van de voorbije dagen zijn de peilen en afvoeren op een aantal waterwegen nog steeds verhoogd. Vandaag wordt geen neerslag verwacht, en ook de komende dagen lijkt het overwegend droog te blijven. Hierdoor zullen de peilen en afvoeren, na het bereiken van hun piek, beginnen te dalen, zo meldt Waterinfo.be.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).