Oud-Heverlee 25/04/2018
pict. by Bert Van den Broucke © Photo News
Volledig scherm
Oud-Heverlee 25/04/2018 pict. by Bert Van den Broucke © Photo News © photo_news

Regen is weer van de partij deze week, daarna nog onzeker: ofwel mooi zomerweer, ofwel nog meer regen

Na een zonnig weekend staat ons land opnieuw een minder mooie weerweek te wachten. Het is opnieuw koeler en bewolkter en geregeld staan er buien of wat regen op het menu. Het weekend wordt waarschijnlijk opnieuw beter. Maar het kan ook de andere richting uitgaan, meldt het KMI.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet