Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

Paasvakantie start zwaarbewolkt en met regen

De paasvakantie start zwaarbewolkt met geleidelijk regen en motregen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 2 en 10 graden bij een stevige wind, meldt het KMI.

 1. Wat te doen met kinderen in de paasvakantie? Van lasershooten over poppentheater tot een potje kleurrijk lopen
  PREMIUM

  Wat te doen met kinderen in de paasvakan­tie? Van lasershoo­ten over poppenthea­ter tot een potje kleurrijk lopen

  De paasvakantie geeft je weer even tijd om samen met kinderen op pad te gaan en te genieten van wat zorgeloze tijd met elkaar. Daarbij is het soms zoeken naar gepaste, kindvriendelijke bezigheden. Of jullie nu graag de natuur induiken, het liefst creatief bezig zijn of eerder een sportieve bezigheid zoeken; in heel Vlaanderen zijn er allerlei activiteiten te ontdekken. Wij selecteerden enkele topsuggesties en zetten ze even op een rijtje.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. NMBS pakt uit met actie op tickets: “Ideaal voor leuke daguitstapjes”

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. NMBS pakt uit met actie op tickets: “Ideaal voor leuke daguitstap­jes”

  De paasvakantie is gestart. Veel mensen genieten van een deugddoende vakantie. Heb je zin in een gezellig uitje aan zee? Of maak je liever een daguitstap naar een leuke stad? NMBS pakt uit met een leuke promotie: een Duo Ticket voor twee personen voor de prijs van één Standard Ticket. Beheerder Gunther Devisch van Promojagers België maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.

Wetenschap & Planeet