Een spectaculaire blikseminslag vanavond aan het meer van Keerbergen.
Volledig scherm
Een spectaculaire blikseminslag vanavond aan het meer van Keerbergen. © Babs De Vos

OVERZICHT. Zo hevig ging onweer tekeer in ons land: videobeelden tonen flinke hagelbuien en ondergelopen straten

WeernieuwsDe intense onweersbuien hebben ons land verlaten richting onze noorderburen. Vannacht blijft het zwaarbewolkt en vallen er verspreid in het land nog buien die onweerachtig kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Voordat de onweersbuien het land verlieten, hebben ze heel wat schade veroorzaakt. Op heel wat plaatsen was er sprake van wateroverlast, overstromingen en modderstromen. Een overzicht. 

45 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  Zeer opvallend weer voor Vlaanderen, een hevige stortbui en het water kan niet op tijd weg door te kleine buizen van de riolering en spuit het er op het laagst gelegen deel van de straat weer uit.
 • Ludo Buyens

  2 weken geleden
  Hier in het noorden van het land viel 3 mm regen, net genoeg om het stof te blussen
 • Zulma De Saeger

  2 weken geleden
  weer werkzekerheid voor de hersteldiensten en meubelzaken
 • Gerda Haubourdyn

  2 weken geleden
  Een plensbuitje van 10 minuten en gedaan. Maar de regentonnen zijn al weer half gevuld.Nog een paar buien en ze zitten goed vol. De tuin staat op zijn mooist door de vele regen van de laatste tijd. Als de regentonnen vol waren gaf ik het water aan de planten en hagen. Waarom kan de overheid het water niet beheren als een goede huisvrouw.
 • andre poelmans

  2 weken geleden
  De Boosere zal blij zijn, morgen zegt hij dat het grondwater nog wat laag staat en we nog meer buien kunnen gebruiken. Ipv spaarbekkens aan te leggen . Jammeren , klagen maar totaal helemaal niets ondernemen. Al dat kostbaar water vloeit steeds weer weg en 4 dagen later heerst er droogte ??
 1. Waarschuwingsfase van ozon- en hitteplan geactiveerd, later deze week oppassen voor mogelijk fel onweer

  Waarschu­wings­fa­se van ozon- en hitteplan geacti­veerd, later deze week oppassen voor mogelijk fel onweer

  Vandaag krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Wat lokaal gedruppel is niet geheel uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima schommelen rond 20 graden aan zee en kunnen in het binnenland nog klimmen tot 28 graden, meldt het KMI. Later deze week stijgt het kwik tot boven 30 graden en kunnen we enkele stevige onweersbuien verwachten. Onze weerman David Dehenauw vertelt op de HLN LIVE-set wat we juist kunnen verwachten.
 2. Eindelijk! We gaan een zomerse week tegemoet en volgende week wordt het zelfs nog warmer
  HET WEER
  13

  Eindelijk! We gaan een zomerse week tegemoet en volgende week wordt het zelfs nog warmer

  Eindelijk zon! We gaan een zomerse week tegemoet met heerlijke temperaturen. Ook vandaag wordt het in vele streken zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken, vooral dan over het oosten en het zuidoosten, maar het blijft overal droog. Het kwik schommelt de rest van de week zo rond de 25 graden. Volgende week wordt nog beter met temperaturen tot 28 en misschien zelfs 30 graden.

Wetenschap & Planeet