Een spectaculaire blikseminslag vanavond aan het meer van Keerbergen.
Volledig scherm
Een spectaculaire blikseminslag vanavond aan het meer van Keerbergen. © Babs De Vos

OVERZICHT. Zo hevig ging onweer tekeer in ons land: videobeelden tonen flinke hagelbuien en ondergelopen straten

WeernieuwsDe intense onweersbuien hebben ons land verlaten richting onze noorderburen. Vannacht blijft het zwaarbewolkt en vallen er verspreid in het land nog buien die onweerachtig kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Voordat de onweersbuien het land verlieten, hebben ze heel wat schade veroorzaakt. Op heel wat plaatsen was er sprake van wateroverlast, overstromingen en modderstromen. Een overzicht. 

45 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Zeer opvallend weer voor Vlaanderen, een hevige stortbui en het water kan niet op tijd weg door te kleine buizen van de riolering en spuit het er op het laagst gelegen deel van de straat weer uit.
 • L B

  1 jaar geleden
  Hier in het noorden van het land viel 3 mm regen, net genoeg om het stof te blussen
 • Zulma De Saeger

  1 jaar geleden
  weer werkzekerheid voor de hersteldiensten en meubelzaken
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Een plensbuitje van 10 minuten en gedaan. Maar de regentonnen zijn al weer half gevuld.Nog een paar buien en ze zitten goed vol. De tuin staat op zijn mooist door de vele regen van de laatste tijd. Als de regentonnen vol waren gaf ik het water aan de planten en hagen. Waarom kan de overheid het water niet beheren als een goede huisvrouw.
 • Andre Poelmans

  1 jaar geleden
  De Boosere zal blij zijn, morgen zegt hij dat het grondwater nog wat laag staat en we nog meer buien kunnen gebruiken. Ipv spaarbekkens aan te leggen . Jammeren , klagen maar totaal helemaal niets ondernemen. Al dat kostbaar water vloeit steeds weer weg en 4 dagen later heerst er droogte ??
 1. “Alsof er een bom viel op ons huis”: bliksem die woning vernielt in Lokeren zes keer krachtiger dan normaal
  PREMIUM
  Lokeren

  “Alsof er een bom viel op ons huis”: bliksem die woning vernielt in Lokeren zes keer krachtiger dan normaal

  De bliksemschicht die vrijdagavond een enorme ravage aanrichtte in de Lokerse Kopkapelwijk en de hele stad deed daveren, had een uitzonderlijke kracht. Experts stellen dat de ontlading zes keer krachtiger was dan een gewone inslag. “Eén van onze stopcontacten is recht door een wijnvat geknald”, getuigt Henri Boxtaele, die naast het huis woont waar de bliksem insloeg.