Onder meer in Brugge (links) en Nieuwpoort (rechts) zetten intense buien verschillende straten onder water.
Volledig scherm
Onder meer in Brugge (links) en Nieuwpoort (rechts) zetten intense buien verschillende straten onder water. © RV/Luc David

OVERZICHT. Vooral in West-Vlaanderen overlast door intense regenbuien

Ons land kreeg vandaag opnieuw enkele intense buien met soms onweer, windstoten en hagel over zich heen. De afgelopen uren is er volgens weerman Frank Duboccage al enorm veel regen gevallen, vooral in het westen van het land. In de loop van de dag kregen verschillende plaatsen in West-Vlaanderen al af te rekenen met intense buien waarbij in korte tijd zelfs tot 50 liter of meer neerslag per vierkante meter viel. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder richting het oosten.

 1. Orkaan Fiona passeert Dominicaanse Republiek en wint verder aan kracht
  Play

  Orkaan Fiona passeert Dominicaan­se Republiek en wint verder aan kracht

  Orkaan Fiona heeft in de nacht van maandag op dinsdag verder aan kracht gewonnen. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) waarschuwt dat Fiona nu een storm van derde categorie is en zelfs kan uitgroeien tot een van categorie vier, de tweede hoogste classificatie. De passage boven Puerto Rico en Dominicaanse Republiek maandag was verwoestend, en dinsdag beweegt de orkaan zich naar het noorden, richting de Turks- en Caicoseilanden.
 2. Nog meer intense buien en onweer: code geel in heel het land, al wateroverlast in Nieuwpoort en Knokke

  Nog meer intense buien en onweer: code geel in heel het land, al waterover­last in Nieuwpoort en Knokke

  De waterellende lijkt nog niet voorbij. Het KMI voorspelt vandaag vanaf het westen weer intense buien met soms onweer, windstoten en hagel. Tijdens hevige buien kan er in korte tijd 10 tot 30 liter neerslag per vierkante meter vallen en in het westen zelfs tot 40 liter of meer. Voor het hele land geldt code geel. De afgelopen uren is er volgens weerman Frank Duboccage al enorm veel regen gevallen. In Nieuwpoort en Knokke is al wateroverlast gesignaleerd: verscheidene straten kwamen blank te staan. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.