In Gent dreigt de glazen afsluiting van een appartementsgebouw van 25 verdiepingen aan het Spinmolenplein los te komen.
Volledig scherm
In Gent dreigt de glazen afsluiting van een appartementsgebouw van 25 verdiepingen aan het Spinmolenplein los te komen. © Tom De Slagmeulder

OVERZICHT. Hier hield storm Dennis lelijk huis in ons land

In verschillende delen van het land is schade gemeld door storm Dennis. Het KMI kondigde code geel af en het noodnummer 1722 werd geactiveerd voor niet-dringende oproepen. Dat werden er bijna 16.000. Een overzicht van waar Dennis het hardst toesloeg in ons land.

 1. Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduisterd door de maan

  Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduis­terd door de maan

  In de nacht van 7 op 8 december is het zover. Mars bevindt zich dan op zijn dichtste punt bij de aarde voor dit decennium én staat op één lijn met de zon en aarde. De planeet is dan op zijn grootst en helderst. De uitgelezen kans om Mars eens te bekijken met het blote oog. Je krijgt er trouwens nog een zeldzaam spektakel bij. De maan zal de planeet een uur lang verduisteren. De volgende keer dat dit gebeurt is pas in 2059.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.