Foto van januari vorig jaar.
Volledig scherm
Foto van januari vorig jaar. © © Bart Leye

Overwegend droge start van de week, donderdag kans op winterse neerslag

In de loop van de namiddag zal het opklaren in het westen en noordwesten van het land. In het zuidoostelijke deel daarentegen blijft het grijs en in de Ardennen is er nog kans op lichte winterse sneeuwval. De maxima liggen tussen 1 en 4 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 5 en 8 graden elders. Donderdag moet er rekening gehouden worden met winterse neerslag.

 1. Afwisselend stapelwolken en zonnige perioden met temperaturen tot 19 graden
  Play

  Afwisse­lend stapelwol­ken en zonnige perioden met temperatu­ren tot 19 graden

  De dag begint vandaag met tijdelijk vrij veel wolkenvelden in de kuststreek die geleidelijk landinwaarts trekken. In de namiddag wisselen stapelwolken af met zonnige perioden. In het zuidoosten zijn er altijd wat meer wolken aanwezig die in Belgisch Lotharingen mogelijk voor enkele lokale buitjes zorgen. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden op de Ardense toppen en aan zee en rond 18 of 19 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe is het zover kunnen komen met uw energiefactuur? De oorzaken, gevolgen en oplossingen van deze energiecrisis doorgelicht
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe is het zover kunnen komen met uw energiefac­tuur? De oorzaken, gevolgen en oplossin­gen van deze energiecri­sis doorge­licht

  De zomer van 2022 wordt cruciaal om te verhinderen dat we ook volgende winter nog met torenhoge gasprijzen zitten. Dat zegt Thijs van de Graaf (UGent), professor internationale politiek en globale energiepolitiek, die haarfijn analyseert waar deze energiecrisis vandaan komt en hoe we er ook weer uitgeraken. Op termijn is er maar één optie om deze kostenexplosie definitief af te zweren. “Isoleren, isoleren en nog eens isoleren.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.

Wetenschap & Planeet