Mensen genieten op terras van het zonnige weer, beeld ter illustratie
Volledig scherm
Mensen genieten op terras van het zonnige weer, beeld ter illustratie © ANP

Overwegend droge en zonnige brugdag, in het zuiden nog kans op regen

Het blijft vrijdagnamiddag overwegend droog met brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas kan er wel nog wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen tussen 15 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen tot 19 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

 1. Deze winkels zijn vandaag open, Bpost, De Lijn en NMBS passen dienstverlening aan tijdens verlengd hemelvaartweekend

  Deze winkels zijn vandaag open, Bpost, De Lijn en NMBS passen dienstver­le­ning aan tijdens verlengd hemelvaart­week­end

  Vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS passen hun dienstverlening aan tijdens het hemelvaartweekend. Bpost sluit alle postkantoren op vrijdag. Banken blijven over het algemeen gesloten tijdens het volledige verlengd weekend. Bij gemeente- en stadsdiensten gelden er ook aangepaste dienstregelingen. Supermarkten en andere winkels maken over het algemeen niet de brug.
 2. Vee valt massaal dood in Amerikaanse staat Kansas door aanhoudende hitte
  Play

  Vee valt massaal dood in Amerikaan­se staat Kansas door aanhouden­de hitte

  Door de aanhoudende hitte en vochtigheid in de Amerikaanse staat Kansas zijn de afgelopen dagen duizenden koeien en andere veesoorten doodgevallen. De sterfte is een zware klap voor de Amerikaanse vee-industrie. Zo lijden veehouders al langer onder de droogte en worstelen ze met de kosten voor voer, die sterk gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande afname van de wereldwijde graanvoorraad.

Wetenschap & Planeet