Oud-weerman Georges Küster.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-weerman Georges Küster. © RV

Oud-weerman Georges Küster: "Bomcycloon klinkt zo dramatisch. We zouden het even goed kunnen hebben over een stevige stormdepressie"

Hoe erg de voor vannacht aangekondigde bomcycloon uiteindelijk zal uitpakken, zal morgenvroeg moeten blijken. Wat vanaf de zijlijn alvast opviel, is het aanzwellende opbod van krachttermen in weerberichten. Een storm waait niet hard genoeg meer. Het kan niet dreigend genoeg klinken.

8 reacties

 • willy van der Wijk

  5 jaar geleden
  reclame televisie heeft het altijd voor sensatie tv hoe spannender hoe langer in de media.
 • Hubert Vanmechelen

  5 jaar geleden
  Ja, ja.., die Al Gore heeft wat in gang gezet! En binnenkort moeten alle kindjes in de school nieuwe woordjes leren. Indoctrinatie hé!
 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  De opgeblazen weerberichten, horrorwinters en -zomers zijn al een paar jaren aan de gang. Resultaat is dat de weerberichten niet serieus meer genomen worden. Weermannen lijken eerder charlatans dan geleerde mensen.
 • Ronny Rombaut

  5 jaar geleden
  Het is opvallend hoe de laatste tijd in de media elk iets heftiger weergebeuren wordt ingeleid als mogelijk Armageddon tussen de mens en de meteo. Deze hunker naar sensatie lijkt trouwens wat op bangmakerij. In België en zeker in Vlaanderen hebben de mensen geen flauw benul van wat strenge vorst zoals in Rusland of tornado's zoals in de VS betekenen.
 • Jean Schoups

  5 jaar geleden
  Huidige weermannen zijn gewoon tv-presentatoren die aflezen wat ze op de computer vinden en zelfs te lui zijn om even buiten te kijken hoe het weer werkelijk is!
 1. IN BEELD. Ook afgelopen nacht fonkelde het noorderlicht boven Nederland en Vlaanderen

  IN BEELD. Ook afgelopen nacht fonkelde het noorder­licht boven Nederland en Vlaanderen

  Afgelopen nacht was de kans om bij ons het noorderlicht met het blote oog te kunnen waarnemen iets groter dan in de nacht van zondag op maandag, toen vooral Nederland getrakteerd werd op het prachtige natuurspektakel. Dat het noorderlicht deze dagen ook in onze contreien zichtbaar is hebben we te danken aan een krachtige zonnestorm in combinatie met helder weer. Belgen en Nederlanders deelden massaal hun beelden van het poollicht op sociale media. Hieronder een selectie.
 2. Vanochtend bijna overal code oranje: "Check of je tuinmeubels vastzitten"
  Weernieuws

  Vanochtend bijna overal code oranje: "Check of je tuinmeu­bels vastzitten"

  Vanochtend trekt er een storm over het land. Het KMI waarschuwt voor 'code oranje' in alle Vlaamse provincies behalve Vlaams-Brabant - daar geldt code geel. Er kunnen windstoten tot 105 kilometer per uur optreden. De FOD Binnenlandse Zaken heeft om middernacht het noodnummer 1722 geactiveerd. Daar kan u terecht om schade of wateroverlast te melden. Heel wat steden en gemeenten nemen ook maatregelen. In Antwerpen is een kleuterschooltje dat gelegen is in een bos uit voorzorg gesloten.