Wetenschapsexpert Martijn Peters.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapsexpert Martijn Peters. © Getty Images, VTM

Orkanen komen steeds vaker voor én worden intenser: onze wetenschapsexpert over het spectaculaire orkaanseizoen van 2020

Weer van datElk jaar van juni tot en met november maken tropische stormen en orkanen de Atlantische Oceaan onveilig. Vandaag eindigt het seizoen van 2020. En dat lijkt toch wel een héél uitzonderlijk te zijn. Zo uitzonderlijk, dat er bijna te weinig namen waren voor de orkanen. “Wetenschappers voorspellen dat buitengewone seizoenen zoals 2020 zich vaker zullen voordoen én dat de stormen intenser zullen zijn.” Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters licht het weerfenomeen toe.

5 reacties

 • Mia Maussen

  3 maanden geleden
  kmi moet eerst maar eens deftige weer voorspellingen leren maken , 
 • Theo Schuermans

  3 maanden geleden
  Die gast heeft zeker een glazen bol, ze kunnen het weer van volgende week nog niet correct voorspellen en dan gaan ze zoiets vertellen,
 • Christiaan GOETHALS

  3 maanden geleden
  @Vladimir. Het IPCC is een hoopje vrienden wetenschappers die anderen gewoon buitenspel zetten. Daarvan dat een hoop blunders, waaronder de hockey-stick curve bij de echte gemeende wetenschappers de wenkbrauwen doet fronsen.
 • Smet Kristof

  3 maanden geleden
  Wat ik niet goed begrijp is dat als je net van de schoolbanken komt je ineens jezelf expert kan noemen. Volgens mij ben je een expert als je jaren ervaring hebt en bewezen hebt dat je kennis relevant en juist is. Tegenwoordig zijn alle experten snotneuzen die geeneens levenservaring laat staan kennis hebben van wat ze uitkramen.
 • Vladimir De Leeuw

  3 maanden geleden
  Het is wel eigenaardig dat jullie wetenschapsexpert dit zegt en hiermee het laatste rapport van het IPCC tegenspreekt. Lees het rapport van het IPCC : IPCC AR5 WGI Chapter 2 over  extremen in het weer. Daarin staat een opsomming van bepaalde extremen, waar er geen bewijs van bestaat (volgens het IPCC) dat die toenemen in frekwentie of intensiteit.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

Wetenschap & Planeet