Mensen schermen hun gezichten af voor het opstuivende zand op het strand in Corpus Christi, Texas, dat in lijn van storm Nicholas ligt.
Volledig scherm
Mensen schermen hun gezichten af voor het opstuivende zand op het strand in Corpus Christi, Texas, dat in lijn van storm Nicholas ligt. © AP

Orkaan Nicholas zet voet aan land in Texas: felle wind haalt snelheden tot 120 km/u

De orkaan Nicholas heeft omstreeks 5.30 uur (lokale tijd) het Amerikaanse vasteland bereikt in de zuidelijke staat Texas. Dat laat het Amerikaans nationaal orkaancentrum (NHC) weten.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Na orkaan Ida ook tropische storm op komst: Louisiana roept noodtoestand uit

  Na orkaan Ida ook tropische storm op komst: Louisiana roept noodtoe­stand uit

  Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen nu de tropische storm Nicholas onderweg is. Eerder deze maand werd de Amerikaanse staat nog getroffen door orkaan Ida. Nicholas brengt naar verwachting zware regenval naar gebieden die al hard getroffen zijn door de orkaan. Gouverneur John Bel Edwards vreest dat Nicholas de herstelwerkzaamheden zal verstoren. Nog altijd zitten ruim 100.000 mensen daar zonder stroom.

Wetenschap & Planeet