AFP
Volledig scherm
© AFP

Orkaan Michael: waarom deze natuurramp een mannennaam krijgt

Voordat een orkaan het vasteland raakt, krijgt die meestal een naam. En vaak is dat een vrouwennaam omdat “orkanen even onvoorspelbaar zijn als vrouwen” wordt wel eens beweerd. Toch draagt de recente storm die Florida ongenadig trof –én behoorlijk onvoorspelbaar was- een mannennaam. Hoe zit dat dan?

0 reacties

 1. "Het lijkt hier een oorlogszone": orkaan Michael slaat ongenadig toe in Florida

  "Het lijkt hier een oorlogszo­ne": orkaan Michael slaat ongenadig toe in Florida

  Orkaan Michael heeft in de Amerikaanse staat Florida lelijk huisgehouden. Op de eerste beelden uit het rampgebied is te zien hoe daken werden weggeblazen, bomen en elektriciteitspalen werden uitgerukt. Die beschadigden heel wat auto's. Er is ook al sprake van minstens twee doden en "veel gewonden". De orkaan werd op voorhand bestempeld als "extreem gevaarlijk", maar is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm.
 2. Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
  Play
  27

  Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

  Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.

Wetenschap & Planeet