thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Opnieuw winderige dagen met soms intense buien, maar vanaf woensdag wint de zon

Het wordt zondag behoorlijk winderig en wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst enkele lokale buitjes en in de namiddag buien en kans op onweer. De temperaturen stijgen niet hoger dan 15 graden op de Ardense hoogten en 19 of 20 graden in Vlaanderen. In het binnenland waait de wind meestal matig uit zuidwest, soms vrij krachtig in het westen. Aan zee waait de zuidwestenwind vrij krachtig tot soms krachtig. De rukwinden lopen op tot 50 à 65 km/u, meldt het KMI.

  1. Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

    Opklarin­gen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui

    Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af en vallen er hier en daar enkele buien. In de namiddag blijft het nagenoeg droog over de westelijke landshelft, maar over het oosten blijft de kans op een paar buitjes nog bestaan. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 12 en 15 graden elders. De wind waait eerst zwak uit westelijke richting en later soms matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.
  2. Opletten met kachels en andere verbrandingstoestellen in huis: KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging

    Opletten met kachels en andere verbran­dings­toe­stel­len in huis: KMI waarschuwt voor CO-vergifti­ging

    Het is vandaag eerst zonnig, al komt er lokaal ook lage bewolking of mist voor. In de namiddag is het zonnig met veel sluierbewolking, maar over het noordwesten komt er dikkere bewolking binnen, waar de zon soms nog door kan schijnen. Het kwik stijgt naar zowat 10 tot 11 graden over de Hoge Venen en naar ongeveer 14 of 15 graden elders. Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie: voor deze symptomen moet je opletten.

Wetenschap & Planeet