Orkaan Laura hield in augustus lelijk huis in Louisiana.
Volledig scherm
Orkaan Laura hield in augustus lelijk huis in Louisiana. © REUTERS

Opnieuw noodtoestand in Louisiana om tropische storm Sally

De tropische storm Sally, die zich nu voor de westkust van de Amerikaanse staat Florida beweegt, neemt in kracht toe en kan naar verwachting maandag worden bestempeld als orkaan van categorie 1. In de zuidelijke staat Louisiana heeft gouverneur John Bel Edwards de noodtoestand uitgeroepen en inwoners opgeroepen zich voor te bereiden op de komst van de storm.

0 reacties

 1. Grote wolk Saharastof tast onze luchtkwaliteit mogelijk aan, maar tegelijkertijd levert het spectaculaire zonsondergangen op
  6

  Grote wolk Saharastof tast onze luchtkwali­teit mogelijk aan, maar tegelijker­tijd levert het spectacu­lai­re zonsonder­gan­gen op

  We hebben al enkele dagen mooi lenteweer, maar daarnaast kunnen we ons ook aan extra mooie zonsopkomsten en zonsondergangen verwachten, zo blijkt. “Dat is het gevolg van de warme zuidelijke lucht die onze kant uitkomt en misschien Saharastof meevoert uit het noordwesten van Afrika. Daardoor kan ochtend- en avondrood nog roder kleuren dan anders”, legt onze wetenschapsexpert Martijn Peters uit. Minder goed nieuws is dat het Saharastof mogelijk de luchtkwaliteit in de Benelux kan aantasten.
 2. Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  De dag start vandaag droog met kans op opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen aan de kust. Op het einde van de dag verspreidt de regen zich naar het centrum van het land. Dat meldt het KMI. Het is erg zacht met maxima tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en rond 10 of 11 graden elders, mogelijk 12 graden in de Kempen. Komend weekend wordt het zelfs zo’n 20 graden warmer dan afgelopen weekend. “De koude polaire lucht heeft zich teruggetrokken naar het noorden en plaats gemaakt voor zachtere lucht”, zo verklaart onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

Wetenschap & Planeet