Volledig scherm
© Geert De Rycke

Opgepast voor ijsplekken door aangevroren smeltwater op onze wegen

Het is oppassen geblazen vanochtend op onze wegen. Het smeltwater kan weer aanvriezen waardoor er gevaarlijke ijsplekken ontstaan. Vannacht was het erg druk voor de strooidiensten, weet Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Er is zo’n 3.600 ton strooizout gebruikt.” In Brussel blijken de coronamaatregelen de werkzaamheid van het strooizout te beïnvloeden, volgens Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Lees alles over het winterweer in dit dossier.

7 reacties

 • Evy De Poorter

  2 weken geleden
  We zagen over de snelwegen, maar niet over de voetpaden in de steden...als ieder zijn voetpad mochten vegen zouden minder mensen vallen, waar blijven de boetes!
 • egbert vansteenstraeten

  2 weken geleden
  Peter Bevers ja deuh, dat is toch wat ik zeg. Doordat ze zout strooien krijg je een laagje smeltwater dat dan weer aanvriest.
 • Ronald Van Roy

  2 weken geleden
  's Jonge toch, 3 dagen winter en men klaagt . 8 Maanden geen cafe ,men zaagt ! We zijn erger en erger aan 't worden ,hoe ouder hoe minder het klagen wordt in deze kristallen pampermaatschappij waar het minste het "einde vd wereld" betekent.
 • Peter Bevers

  2 weken geleden
  Egbert Vansteenstraeten : misschien komt het smeltwater door het strooizout ?
 • egbert vansteenstraeten

  2 weken geleden
  Dat is vreemd?? Smeltwater?? En het vriest dat het kraakt?? Oh ja, de ellendige gewoonte om de natuur vol te gooien met zout en pekel, net als in al die andere landen met 3-4 maanden sneeuw!!
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet