David Dehenauw.
Volledig scherm
David Dehenauw. © ANP/RV

Onweer wordt pas later vandaag verwacht en lang niet overal: “Op sommige plaatsen blijft het droog”

Wie gehoopt had op een verfrissende bui om goed te kunnen slapen vannacht, is eraan voor de moeite. We krijgen een droge, zwoele, zelfs drukkende nacht, met temperaturen die hoger liggen dan de voorbije nachten. Pas later op maandag slaan op verscheidene plaatsen dan toch buien of onweersbuien toe, maar lang niet overal volgens onze weerman David Dehenauw. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk wel het noodnummer 1722 geactiveerd. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. WEERBERICHT. Wisselvallig met buien en occasioneel donderslag

  WEERBE­RICHT. Wisselval­lig met buien en occasio­neel donderslag

  Het blijft zaterdagnamiddag wisselvallig met enkele opklaringen, maar ook vaak buien, met kans op een donderslag. De buien lijken een voorkeur te hebben voor de gebieden nabij de Nederlandse grens en voor het reliëf van de Ardennen. Vooral in het westen is de buienactiviteit kleiner en zouden er toch meer opklaringen moeten verschijnen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 19 of 20 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI.