REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ongeëvenaard: passagiersvliegtuig vliegt in recordtijd van New York naar Londen (met dank aan de wind)

De sterke wind heeft ook zo z'n voordelen. Zo heeft een Nederlandse piloot een snelheidsrecord gevestigd: hij vloog met zijn Boeing in amper 5 uur en 13 minuten van New York naar Londen of liefst 53 minuten  korter dan de verwachte vluchtduur.

7 reacties

 • Edmond Dillien

  5 jaar geleden
  En de vlucht terug duurde dan denkelijk 1 uur langer en er werd 5 ton brandstof meer verbruikt, alles is relatief maar alleen het goede rapporteren brengt geen aarde aan de dijk.
 • Annelotte Bollen

  5 jaar geleden
  Waarom is het 'opvallend' dat vluchten tegen de wind in langer gaan duren??
 • Thomas Buick

  5 jaar geleden
  Waarom is het volgens jullie artikel opvallend dat als je in een richting wind mee hebt je in de andere richting wind tegen hebt?
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  En krijgen de passagiers nu korting omdat er 20% fuel uitgespaard is ?
 • Pol Lammens

  5 jaar geleden
  Hallo Guilbert Vannimmen. Interessante vraag. Antwoord is tweedelig. De geluidssnelheid neemt toe met toenemende hoogte. Maar de 350 kmh trek je er inderdaad van af. De snelheid van het vliegtuig is rond de 900 kmh, maar de kolom lucht waar het vliegtuig zich in bevindt, verplaatst zich ook met 350 kmh ten opzichte van de grond. Zo krijg je een grondsnelheid van ongeveer 1250kmh. Ter info, gewone vliegtuigen vliegen rond de 75% van de geluidssnelheid. Groeten.