Noodweer op Corsica met windstoten tot 224 km/u en minstens vijf doden, nu stormt het ook in Noord-Italië

Het stormt op Corsica. Het eiland in de Middellandse Zee wordt getroffen door hevige onweersbuien en krachtige rukwinden. Al zeker vijf personen kwamen om en minstens twaalf anderen raakten gewond, onder meer door omgewaaide bomen op campings. Meer dan 45.000 huishoudens zitten zonder stroom en er is schade aan daken. Op zee zijn nog reddingsacties bezig. Voor de hele regio geldt code oranje. Inmiddels krijgt ook Noord-Italië af te rekenen met noodweer.

 1. WEERBERICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig
  Play

  WEERBE­RICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig

  Woensdag is het eerst in vele streken droog met brede opklaringen, maar over het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de kuststreek vallen er meer buien en is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 à 15 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot lokaal soms vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u. Aan zee kan de wind af en toe krachtig worden. Dat meldt het KMI.
 1. Hoe bosbranden en heroplevende economie de klimaatopwarming aanzwengelen
  PREMIUM

  Hoe bosbranden en heropleven­de economie de klimaatop­war­ming aanzwenge­len

  De bosbranden die de voorbije weken Frankrijk teisterden, hebben evenveel koolstof de atmosfeer in gejaagd als 790.000 auto’s in een heel jaar doen. Dat op zich wakkert de klimaatopwarming aan, maar de verkoolde bomen kunnen ook geen koolstof meer opslaan. Voeg daarbij dat de Europese uitstoot van broeikasgassen de voorbije twee jaar is toegenomen, en we komen in een vliegwiel terecht van almaar meer opwarming.