Een man probeert zijn auto te bevrijden uit de sneeuw in Firminy in de Haute Loire in Frankrijk.
Volledig scherm
Een man probeert zijn auto te bevrijden uit de sneeuw in Firminy in de Haute Loire in Frankrijk. © AFP

Noodweer gijzelt Europa: stormen en overvloedige sneeuw zorgen voor zware ravage, al zeker 12 doden

Zware onweders, stormen en sneeuwbuien houden grote delen van Europa in hun greep. Vooral Italië, Malta, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië zijn zwaar getroffen. In Italië en Malta kostte het noodweer aan minstens 12 mensen het leven. Een overzicht van het noodweer dat Europa in de ban houdt.

53 reacties

 • William Willems

  4 jaar geleden
  Er zijn nog veel mensen, die geen verschil kennen tussen weer en klimaat. Hemelsbreed verschil.
 • lieven philips

  4 jaar geleden
  In de tijd van de dinosauriërs waren er geen fabrieken geen auto's en toch was het zeer warm....
 • Dominique Vanmullem

  4 jaar geleden
  is het te warm komt het door het klimaat is het te koud komt het door het klimaat jullie moeten weten wat je wil en ik denk dat deboosere gisteren zat te dansen in zijn living
 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Peter Bonacasa,doe geen moeite want Luc gebruikt dat riedeltje keer op keer zonder dat hij zich eens deftig informeerde op de klimaatsite van Frankdeboosere.Die 18 jaar haalt hij wellicht uit 'informatie' die gesponsord worden door de olielobby (climathoax). Een 'informatie' dat allang terrecht onderuit is gehaald door harde wetenschappelijke bewijzen.
 • danny buyse

  4 jaar geleden
  Man man toch, eens een paar dagen uitzonderlijk koud door uitzonderlijke omstandigheden en alles wat met opwarming heeft te maken wordt in de prullenmand verwezen. 14 dagen geleden was het nog 25° en de komende dagen wordt het terug tussen 13 en 16°. @Walter Lippens, kijk een naar de grafiek vanaf 1880 tot nu over de gemiddelde jaartemperatuur en u zult zien dat Marco gelijk heeft.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.