Koen Geens
Volledig scherm
© Koen Geens

Nog meer intense buien en onweer: code geel in heel het land, al wateroverlast in Nieuwpoort en Knokke

De waterellende lijkt nog niet voorbij. Het KMI voorspelt vandaag vanaf het westen weer intense buien met soms onweer, windstoten en hagel. Tijdens hevige buien kan er in korte tijd 10 tot 30 liter neerslag per vierkante meter vallen en in het westen zelfs tot 40 liter of meer. Voor het hele land geldt code geel. De afgelopen uren is er volgens weerman Frank Duboccage al enorm veel regen gevallen. In Nieuwpoort en Knokke is al wateroverlast gesignaleerd: verscheidene straten kwamen blank te staan. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.

76 reacties

 • Marc De Prince

  3 maanden geleden
  Ik herinner mij dat men vroeger élk jaar minstene éénmaal de rioolputten kwam reinigen. Sinds jaren moet men in Brugge zelf de stadsdiensten contacteren om een verstopt putje te komen reinigen.
 • Lea Vandervorst

  3 maanden geleden
  De rioolbuizen moeten gekuist worden niet enkel de roosters. Specialisten aan de Unif hoe doe je dat ?
 • victor vandesande

  3 maanden geleden
  De brandweer heeft zijn handen vol gehad aan het vrijmaken van rioolmonden. Dat bewijst eens te meer dat gemeentebesturen hun taken niet doen. Dat vrijmaken moet preventief gebeuren. Ofwel doet de gemeente het zelf ofwel doen ze beroep op een firma, maakt niet uit.
 • JURGEN DE POORTER

  3 maanden geleden
  Mooie voorbeelden van plaatsen zoals Nieuwpoort die volledig verkaveld werden. Bouwpromotors en veel geld ten koste van alles. Natuurlijk is de riolering hierop niet voorzien. Dringende stop van verkavelen nodig!!!!!!!
 • Gilbert De Meyer

  3 maanden geleden
  @Hugo Van Der Speten , wat je zegt is 200% juist alleen word er wel iets aan gedaan, kijk maar even naar het corona virus, alleen zijn we soms wat te snel met maken van vaccins die het eigenlijk niet 100% doen. Maar toch. En inderdaad er is de laatste jaren veel te veel bespaard op allerlei zaken, bv onderhoud en updaten van riolering bv.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. “We zouden slachtoffers Pepinster onderdak geven. Maar onze gîte werd zélf een aquarium”: bij Frédéric (42) uit Dinant kwam het water vijf meter hoog
  PREMIUM

  “We zouden slachtof­fers Pepinster onderdak geven. Maar onze gîte werd zélf een aquarium”: bij Frédéric (42) uit Dinant kwam het water vijf meter hoog

  In zijn pas gerenoveerde vakantiehuis zou Frédéric Dossin (42) slachtoffers van Verviers en Pepinster herbergen, maar de zondvloed die dit weekend Dinant trof, besliste daar anders over. De gîte werd in geen tijd een aquarium. Anderhalve week na de catastrofale overstromingen kreeg het Waalse stadje de volle laag. Slachtoffers vielen er niet, maar de materiële schade is opnieuw enorm.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Wetenschap & Planeet