Koen Geens
Volledig scherm
© Koen Geens

Nog meer intense buien en onweer: code geel in heel het land, al wateroverlast in Nieuwpoort en Knokke

De waterellende lijkt nog niet voorbij. Het KMI voorspelt vandaag vanaf het westen weer intense buien met soms onweer, windstoten en hagel. Tijdens hevige buien kan er in korte tijd 10 tot 30 liter neerslag per vierkante meter vallen en in het westen zelfs tot 40 liter of meer. Voor het hele land geldt code geel. De afgelopen uren is er volgens weerman Frank Duboccage al enorm veel regen gevallen. In Nieuwpoort en Knokke is al wateroverlast gesignaleerd: verscheidene straten kwamen blank te staan. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.

76 reacties

 • Marc De Prince

  1 jaar geleden
  Ik herinner mij dat men vroeger élk jaar minstene éénmaal de rioolputten kwam reinigen. Sinds jaren moet men in Brugge zelf de stadsdiensten contacteren om een verstopt putje te komen reinigen.
 • Lea Vandervorst

  1 jaar geleden
  De rioolbuizen moeten gekuist worden niet enkel de roosters. Specialisten aan de Unif hoe doe je dat ?
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  De brandweer heeft zijn handen vol gehad aan het vrijmaken van rioolmonden. Dat bewijst eens te meer dat gemeentebesturen hun taken niet doen. Dat vrijmaken moet preventief gebeuren. Ofwel doet de gemeente het zelf ofwel doen ze beroep op een firma, maakt niet uit.
 • JURGEN DE POORTER

  1 jaar geleden
  Mooie voorbeelden van plaatsen zoals Nieuwpoort die volledig verkaveld werden. Bouwpromotors en veel geld ten koste van alles. Natuurlijk is de riolering hierop niet voorzien. Dringende stop van verkavelen nodig!!!!!!!
 • Gilbert De Meyer

  1 jaar geleden
  @Hugo Van Der Speten , wat je zegt is 200% juist alleen word er wel iets aan gedaan, kijk maar even naar het corona virus, alleen zijn we soms wat te snel met maken van vaccins die het eigenlijk niet 100% doen. Maar toch. En inderdaad er is de laatste jaren veel te veel bespaard op allerlei zaken, bv onderhoud en updaten van riolering bv.