AP
Volledig scherm
© AP

Nieuwe tyfoon slaat hard toe in Japan: al twee doden en één vermiste

UpdateIn Japan zijn door tyfoon Talas al zeker twee doden gevallen en zitten tienduizenden mensen zonder stroom. Met name bij de stad Shizuoka ten zuidwesten van Tokio is er extreem veel regen gevallen en zijn er harde windstoten, meldt persbureau Kyodo.

 1. Een van zwaarste orkanen ooit aan land in Japan: al heel wat materiële schade en verschillende gewonden
  Play

  Een van zwaarste orkanen ooit aan land in Japan: al heel wat materiële schade en verschil­len­de gewonden

  De supertyfoon Nanmadol is zondagavond (lokale tijd) aan land gekomen in Japan. Nanmadol, een van de krachtigste orkanen ooit, en de zware regenval hebben veel materiële schade veroorzaakt in het zuiden van Japan. Er vielen ook verschillende gewonden, volgens de omroep NHK. Duizenden inwoners van het gebied moesten zich in veiligheid brengen en het trein- en vliegverkeer werd beperkt door de storm.
 2. WEERBERICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperaturen tot 17 graden

  WEERBE­RICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperatu­ren tot 17 graden

  Vandaag start met brede zonnige perioden en wat hoge bewolking. In de loop van de voormiddag wordt de bewolking dikker vanaf het westen. In de namiddag is het dan wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien aan zee en over de Ardennen. Het wordt vrij zacht met maxima van 12 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot het zuidwesten met windstoten rond 50 à 60 km/u. Dat meldt het KMI.