Een kind aanschouwde vrijdag in het afgelegen Mullengudgery een naderende stofstorm.
Volledig scherm
Een kind aanschouwde vrijdag in het afgelegen Mullengudgery een naderende stofstorm. © AFP

Nieuwe stofstormen teisteren Australië

Ondanks wat regenbuien blijft Australië in de ban van droogte. Na de bosbranden kampt deelstaat New South Wales met nieuwe stofstormen. Deze worden aangewakkerd door hevige wind. In het stadje Dubbo, zo’n 400 kilometer ten westen van Sydney, zijn zondag windsnelheden tot 107 km per uur opgetekend bij temperaturen boven de 35°C.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Al minstens twee doden door supertyfoon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht
  Play

  Al minstens twee doden door superty­foon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht

  Supertyfoon Nanmadol, die zondagavond lokale tijd aan land kwam in Japan, heeft ook het westen van het land bestookt met hevige regenval en woeste windstoten. Er vielen al minstens twee doden en tientallen anderen zijn gewond. Meer dan 300.000 huishoudens zijn zonder stroom komen te zitten. De autoriteiten waarschuwen onder meer voor overstromingen en aardverschuivingen. Tegen dinsdag zal de tyfoon hoofdstad Tokio bereiken.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.