EPA / RV
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA / RV

Nieuwe kaart toont waar het tegen eind deze eeuw te heet wordt om nog te leven

Als we geen extra maatregelen nemen zal de temperatuur op aarde tegen einde deze eeuw met 2,7 graden stijgen en zullen er plaatsen ontstaan waar het te heet wordt om nog te leven. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek dat deze week gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Nature Sustainability’. De wetenschappers gebruikten een nieuwe - “eerlijker” - methode om de kost van de klimaatverandering te berekenen en die is ontnuchterend.

136 reacties

 • Karine Roeland

  24 uur geleden
  Begin met overbevolking (is simpel en goedkoop) aan te pakken. Wie een klein beetje IQ heeft, kan toch begrijpen dat er teveel mensen zijn? Enerzijds moeten we zo weinig mogelijk 'betonneren', anderzijds worden er volop sociale woningen bijgebouwd voor de toestroom van mensen. Bevolkingsdichtheid gaat al jaren in stijgende lijn. Geen enkele politieker durft dat groot probleem aan te pakken.
 • jos De Decker

  1 week geleden
  Gebieden zullen onbewoonbaar worden, andere zullen dan net wel bewoonbaar worden zoals Groenland.
 • Olinda Daele

  1 week geleden
  Het is wat het is wat ga je eraan doen?
 • Marco brilmans

  1 week geleden
  Waar maken wij ons druk over? Onze politici zijn onze intellectuele elite en zelfs zij blijven halstarrig voort bouwen, industrie uitbreiden, klimaatdoelstellingen naast zich neerleggen.. Dus wie zijn wij om dit in twijfel te trekken?
 • luc dierick

  1 week geleden
  Als de permafrost opwarmt Worden deze gebieden opnieuw bos Zoals in het verleden En kunnen veel wilde diersoorten zich herstellen Als ze al totaal niet zijn vernietigt door de mens IK ga mij zeker in deze hel heisa niet druk maken Integendeel