YouTube/One Focus Video
Volledig scherm
© YouTube/One Focus Video

New York verft 550 vierkante kilometer daken wit om de hitte te bestrijden. Werkt dat ook?

De stad New York heeft de afgelopen 9 jaar meer dan 550 vierkante kilometer daken wit geverfd. Dat moet de temperaturen in de gebouwen verlagen en zo dus ook de aircokosten drukken. Kan de maatregel de effecten van de klimaatverandering verlichten, of maakt ze de situatie alleen maar erger?

51 reacties

 • erik vercammen

  3 jaar geleden
  Er bestaat zelfs al witte roofing verf! Juist om warmte tegen te gaan!
 • mobius vandenhole

  4 jaar geleden
  Daarom is mijne frigo dus wit
 • emiel wouters

  4 jaar geleden
  Het idee alleen dat ze de verf al verkocht hebben, brengt toch al een flinke duit in het laadje. En werkt een rode lap op een stier. Toch wordt dit nog altijd gebruikt. Volharden in de boosheid en blijven verkopen. Komt het niet ten goede aan het klimaat, dan toch aan de staat.
 • Ad De su

  4 jaar geleden
  Casablanca heeft er zijn naam aan te danken
 • Jo Bosman

  4 jaar geleden
  Dat help zeker. Probeer het zelf maar. Draag zwarte of witte kledij als het warm is . U zult het verschil dadelijk voelen .
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.

Wetenschap & Planeet