Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP

Nederlanders gevraagd binnen te blijven tijdens “historische” sneeuwdump

WeernieuwsEen winterprik kan in ons land een sneeuwlaag tot 10 centimeter veroorzaken. In Nederland wordt er op sommige plaatsen echter tot 30 centimeter sneeuw verwacht. Het is er dan ook ‘alle hens aan dek’. Mensen in heel Nederland krijgen het advies binnen te blijven. Coronatest- en vaccinatielocaties zijn gesloten, waardoor 40.000 mensen een nieuwe afspraak krijgen. Intussen blijven de coronaregels gelden: sneeuwballen gooien mag alleen binnen het gezin.

44 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Rijkswaterstaat heeft afgelopen dagen in totaal 126.000 ton zout gestrooid op de NL wegen. Dat is aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren. Het is behoorlijk slecht voor het milieu. Het grondwater totaal verzilt. Veel planten halen het niet en ook het voor onzichtbare bodemleven wordt er duidelijk door beïnvloed. Zelfs waterzuiveringsinstallaties hebben grote moeite om het zout te verwijderen uit het drinkwater. Wat dat betreft zijn den `Ollanders maar een verkwistend, milieubelastend volkje.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Ik sta toch wel een beetje verbaasd, dat iemand snel beweerd " dat we deze sneeuw te danken hebben aan klimaatverandering".
 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  Tot 30 cm sneeuw is een historische sneeuwdump? Vroeger mocht het geen sneeuw heten als je niet tot je knieën erin zakte, nu vergaat de wereld precies
 • Geert jonckheere

  2 maanden geleden
  Eindelijk eens veilig op de weg!
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Wie stopt ze als ze per ongeluk uitschuiven tot in de Ardennen, met of zonder sleurhut?
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

Wetenschap & Planeet