Een kind speelt in het water van de fontein op de Grote Markt van Ieper tijdens de warmste dag ooit.
Volledig scherm
Een kind speelt in het water van de fontein op de Grote Markt van Ieper tijdens de warmste dag ooit. © Photo News

Nationaal hitterecord bijgesteld: 41,8 graden gemeten in Begijnendijk

Het nationaal hitterecord is opnieuw naar boven bijgesteld: in Begijnendijk steeg het kwik gisteren tot 41,8 graden. Dat is de hoogste temperatuur ooit die in België werd genoteerd sinds de start van de metingen. Ook vandaag blijft het nog warm, maar de extreme hitte van de voorbije dagen neemt wat af. Later vandaag en komende nacht worden warmteonweders verwacht.

135 reacties

 • Stefaan Baert

  4 jaar geleden
  Dit weer is ongezond. Zeker voor verzwakte mensen, jonge kinderen en bejaarden. Verbazend dat er maar 1 slachtoffer viel.
 • SERGE VOERMANTROUW

  4 jaar geleden
  En dat ik al uitkijk naar de volgende. Nu is het bewolkt en triestig. Precies herfst.
 • Robert Bertaux

  4 jaar geleden
  Ik was gewapend tot op de tanden met een mobiele airco en twee ventilators en heb het gehaald! Muziek erbij en de warme sfeer veranderde abrupt in een feestpartij . Volgende keer mogen ze kerstmuziek draaien in alle radiostations.
 • Peter Bonacasa

  4 jaar geleden
  Koen Gyselinck, slechts 200 jaar metingen? Ik denk dat u nood hebt om dringend uw wetenschappelijke kennis een beetje bij te schaven. En u bent niet de enige.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Gelukkig was de luchtvochtigheid laag. Als die hoog is, zoals in de tropen, dan is het dubbel zo zwaar.
 1. Voor winterpret moet je in Oostkantons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  Voor winterpret moet je in Oostkan­tons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  De winterse buien zullen dit weekend in Vlaanderen niet zorgen voor een dik sneeuwtapijt, maar in het zuiden van het land is dat wel het geval. Al wie op zoek is naar winterpret, zakt dus best af naar daar. Nu de sneeuwlaag er op sommige plaatsen al tot 12 centimeter is aangedikt, hebben twee wintersportcentra in de Oostkantons de deuren kunnen openen. Skiliefhebbers worden er verwelkomd op getraceerde pistes.