Deze afbeelding toont een gletsjer met veel scheuren, van ongeveer 21 kilometer lang en 11 kilometer breed, die westwaarts van het Dyer-plateau naar George VI Sound stroomt.
Volledig scherm
Deze afbeelding toont een gletsjer met veel scheuren, van ongeveer 21 kilometer lang en 11 kilometer breed, die westwaarts van het Dyer-plateau naar George VI Sound stroomt. © NASA/Digital Mapping System

NASA maakt verbluffende foto's van ijskap Antarctica en haar duidelijke barsten

Hoe en hoe snel tast de opwarming van de aarde de poolkap aan? Om dat te bestuderen voerde NASA onlangs in het kader van 'Operation IceBridge' een vlucht uit over het zuidelijke Antarctisch Schiereiland. Met fabelachtige, gedetailleerde computerbeelden als resultaat. Daarop zijn duidelijk scheuren en barsten te zien in de ijskap, die langzaam aan het smelten is.

16 reacties

 • Dimi Bauwens

  5 jaar geleden
  Zolang wetenschap de fondsen werft bij belanghebbenden is er van geloofwaardigheid geen sprake. Laat staan een agressieve vooruitgang.
 • Joseph Sleeckx

  5 jaar geleden
  Pete Schoonhuys die grote organisaties geven enkel hun conclusies en geen naakte cijfers. Als men de naakte cijfers neemt, kan men niet anders dan vaststellen dat hun conclusies niet kloppen. Men wil kost wat kost dat hun modellen overeenkomen met de werkelijkheid.
 • Pete Schoonhuys

  5 jaar geleden
  Dan zou ik je statistieken maar eens nakijken Joseph Sleeckx, want alle grote organisaties spreken van een stijgen van ongeveer 3° a 4° over de laatste 50 jaar. En nee, Michaël Van Gansbeke, dat van de Piri Reis-kaart klopt niet, is al lang achterhaald.
 • fons van loon

  5 jaar geleden
  50 graden onder 0 en toch massaal aan het smelten,wie gelooft die idioten nog!
 • Filip Desmedt

  5 jaar geleden
  Weten ze het zelf wel . Onlangs vertelden wetenschappers dat er een kleine ijstijd op komst is . Waarom was het bij de dinosauriers dan zo warm ? Toen waren er geen ijskappen . Er zijn zelfs wetenschappers die durven beweren dat het toen kwam door teveel methaan , dat kwam door de scheten van de dino's ... en dat durven wetenschappers dan zeggen ... In ieder geval , wij gaan het niet meer meemaken ...