USGS
Volledig scherm
© USGS

NASA is 99,9% zeker: "Krachtige aardbeving treft binnenkort Los Angeles"

Binnen dit en 2,5 jaar zal de omgeving van Los Angeles opnieuw getroffen worden door een krachtige aardbeving van minstens 5 op de schaal van Richter. Daar is NASA 99,9 procent zeker van. Wetenschappers baseren zich op de stevige aardschok van eind maart vorig jaar in dezelfde Zuid-Californische buurt, met epicentrum in La Habra.

 1. Vulkaanuitbarsting op La Palma: al 5.500 mensen geëvacueerd, honderdtal huizen verwoest
  Play
  45

  Vulkaanuit­bar­sting op La Palma: al 5.500 mensen geëvacu­eerd, honderdtal huizen verwoest

  Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.500 mensen hebben hun huizen moeten verlaten, waaronder minstens 500 toeristen. Een honderdtal huizen is verwoest. Boven het eiland is een grote aswolk te zien. Het geluid is extreem luid. “Het lijkt op twintig vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, getuigt een lokale gids.
 2. Stralend weekend met temperaturen tot 26 graden, ook volgende week zomers weer
  5

  Stralend weekend met temperatu­ren tot 26 graden, ook volgende week zomers weer

  Vandaag is er aanvankelijk kans op lage wolkenvelden in het noorden van het land. Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het meestal zonnig. In de loop van de dag komen er enkele wolkenvelden vanaf Frankrijk het land binnen, en na de middag is er in de streken langs de Franse grens een klein buitje niet uitgesloten. Het blijft warm met maxima tussen 20 graden op de Ardense hoogvlakten, 22 graden aan zee en 24 of 25 graden in de meeste andere streken.

Wetenschap & Planeet