Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Na twee weekends vol sneeuwpret zijn alle wintersportcentra in Oostkantons nu gesloten

Alle wintersportcentra in de Oostkantons hebben woensdagochtend de deuren gesloten. Ondanks een laag poedersneeuw tot zo'n vijftien centimeter, hebben de weersomstandigheden en de dooi een nefaste invloed op de sneeuwkwaliteit op de pistes.

  1. KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtendspits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtend­spits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    Door koude arctische lucht verhoogt de kans op sneeuw en de vorming van ijsplekken in de loop van de nacht. Vannacht en morgenvroeg trekt het front vanaf Frankrijk opnieuw over ons land met de nodige winterse neerslag. In het noorden kan tot 2 centimeter sneeuw vallen, in het zuiden tot wel 5 centimeter. Het KMI waarschuwt voor gladheid en kondigt code geel af voor heel het land gedurende de hele dag. In het zuiden geldt zelfs code oranje voor gladheid en code geel voor regen. Ook donderdagochtend pas je best nog op voor gladde wegen, vertelt David Dehenauw in VTM Nieuws.