De zon krijgt dit weekend veel ruimte. Na een reeks ijsdagen treedt stilaan ook de dooi in.
Volledig scherm
De zon krijgt dit weekend veel ruimte. Na een reeks ijsdagen treedt stilaan ook de dooi in. © Geert De Rycke

Na ijskoude winterprik kan dooi van sneeuw leiden tot wateroverlast, mogelijk meer dan 10 graden volgende week

Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen in ons land. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.

12 reacties

 • Omer Vaes

  8 maanden geleden
  Laat de zon zijn intrede maar doen temperaturen rond de 25graden zalig.
 • nico vets

  8 maanden geleden
  Geef mij maar 30 graden,niks goed aan dit weer.
 • Geert Vande Walle

  8 maanden geleden
  In mijn jeugdjaren lag er soms sneeuw in november en in april, iedereen vond dat normaal ( al kan ik mij geen witte Pasen herinneren) .
 • Marie claire de bosscher

  8 maanden geleden
  met zijn allen sneeuwmannen maken, dan verloopt de dooi trager en is de wateroverlast minder.... zal de kou al missen, ik vind dit zalig !
 • Kato De Cock

  8 maanden geleden
  De winterperiode is wat kort geweest... Het was prachtig weer.
 1. De zon is opnieuw van de partij, maar voor hoelang? Weerman David Dehenauw legt uit
  HET WEER

  De zon is opnieuw van de partij, maar voor hoelang? Weerman David Dehenauw legt uit

  Het weekend wordt vaak vrij zonnig bij maxima van 14 tot 18 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag wordt het, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, opnieuw zonnig. De maxima liggen tussen 14 à 16 graden in de Ardennen en tussen 16 en 18 graden elders. Het mooie weer is jammer genoeg maar van korte duur, want vanaf maandag wordt het opnieuw frisser en vooral op dinsdag krijgen we buien te verwerken, zegt weerman David Dehenauw.
 2. U toonde zich weer erg creatief: dit zijn uw leukste kunstwerken met sneeuw en ijs
  PREMIUM
  Vlaanderen

  U toonde zich weer erg creatief: dit zijn uw leukste kunstwer­ken met sneeuw en ijs

  Heeft u zich de voorbije dagen in uw tuin ook zo geamuseerd met het maken van een sneeuwman, inclusief hoge hoed en wortel als neus? Voor velen was het een welgekomen afwisseling in tijden waarin we buiten alleen maar op wandel gaan. Nu de sneeuw langzaam maar zeker smelt als - jawel - sneeuw voor de zon, kijken we hoe creatief de Vlaming met het witte goud was. En er zitten echt wel kunstwerkjes tussen.
 1. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Play
  Weernieuws
  9

  Waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Wetenschap & Planeet