Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Na het onweer waarschuwt KMI morgen voor rukwinden tot 80 km/u: “Berg losstaande tuinmeubels maar beter even op”

weerWe gaan een erg winderige dinsdag tegemoet. Iets wat we ’s ochtends vroeg al zullen merken. Rukwinden tot 80 km/u zijn mogelijk.

4 reacties

 • geert vlietinck

  3 weken geleden
  In februari zaten we hier lekker in het zonnetje te genieten van een b..b.q nu zitten we hier elke dag binnen te genieten van de regen en dan nog zeggen de weermannen dat het veel te vroeg is om te spreken van een kwakkelzomer!
 • MYRTHE PASS

  3 weken geleden
  Dat kan toch niet meer. Wat voor een rotweer hebben wij deze zomer.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Mijn planten krijgen water, mijn honden hebben het niet te warm. Ik vraag niets meer dan dit weer. Zalig!
 • Gilbert Vermeersch

  3 weken geleden
  Met zulke onaangenamere weer toestanden zullen velen blij zijn in zonniger oorden Het is na deze COVID miserie van harte gegund. Laat ons hopen dat het natuur gebeuren ondertussen niet te veel schade aanricht.
 1. Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw wateroverlast?
  Play

  Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw waterover­last?

  Het is vandaag vrij mooi met in de loop van de dag stapelwolken. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden. Ook morgen krijgen we vrij warm zomerweer met vrij veel zon en maxima rond 25 graden. In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met soms felle buien en lokaal onweer, meldt het KMI. Nu de wachtbekkens nog gevuld zijn, is op sommige plaatsen waakzaamheid geboden. “Maar het wordt zeker geen herhaling van wat zich vorige week heeft afgespeeld”, benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.
 2. Hoe bereid je je huis voor op felle regenbuien? “Buienradars zijn in zo’n situatie niet erg betrouwbaar”
  PREMIUM

  Hoe bereid je je huis voor op felle regenbuien? “Buienra­dars zijn in zo’n situatie niet erg betrouw­baar”

  Almaar vaker verrassen ze ons: hevige regenbuien die lokaal voor veel wateroverlast zorgen. Niet alleen op plaatsen waar anders ook al overstromingsgevaar was, maar ook waar anders nooit problemen zijn. “En daar richten ze vaak de grootste schade aan”, zegt prof. Willy Bauwens (VUB). Wat kan je zelf doen om zo’n plotse plensbui zoveel mogelijk buiten te houden? En wat helpt niet? Zes korte vragen met evenveel pertinente antwoorden.

Wetenschap & Planeet