Sneeuwbuien kleurden de wegen vanochtend kortstondig wit
Volledig scherm
Sneeuwbuien kleurden de wegen vanochtend kortstondig wit © ANP

Na barre ochtendspits: sneeuw is het land nog niet uit

We krijgen vanmiddag afwisselend opklaringen en wolken, met in het binnenland regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Ardennen kan de sneeuw blijven liggen, voorspelt het KMI. De winterse buien veroorzaakten vanochtend gladde wegen, maar leidden niet tot een uitzonderlijk drukke ochtendspits. Het is nog afwachten of ook de avondspits rustig zal verlopen. Alvast zeker is wel dat de sneeuw het land nog niet uit is.

7 reacties

 • Fons Dewaele

  2 jaar geleden
  Kirsten, dat er in Lechtal zo snel geruimd wordt, is normaal. De mensen daar zijn het gewoon en hebben dan ook het gepast aantal voertuigen en Material. Hier, sneeuwt het praktisch nooit, het aantal voertuigen is dan ook beperkt. Komt erbij dat de ruimdiensten niet de nodige ervaring hebben. Toch mijn respekt voor de hulpdiensten dat er steeds weer voor zorgen dat we veilig de naam op kunnen. Respekt mensen.
 • Filiep Lapeire

  2 jaar geleden
  Geen paniek België is er klaar voor!!!
 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Hoop dat alle mensen op de weg veilig op hun bestemming komen,gelukkig is het vakantie en zijn er minder mensen op de weg.
 • marc Deglin

  2 jaar geleden
  wij hebben een dienst wegen en verkeer en de diensten van de gemeentes , en daar werk percies nooit iemand , alleen de woordvoerder die steeds met excuses afkomt waarom er niets gebeurd.
 • Joris De Crom

  2 jaar geleden
  Joris De Crom Toch pech dat het nu nog gaat sneeuwen wat AWV had zo nog meer kunnen besparen. Met dit geld had men dan weer enkele straten kunnen renoveren.

Wetenschap & Planeet