Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © rv

Mooie nazomer duurt nog zeker tot en met woensdag

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen zonnig. Maandag is het droog en al bij al zonnig met hoge en middelhoge wolkenvelden die soms hardnekkig kunnen zijn. Dinsdag en woensdag blijft het aanhoudend droog en zonnig met maxima van 22 tot 28 graden. Vanaf donderdag wordt het geleidelijk wisselvallig met kans op regen- en onweersbuien.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straalstroom: "Maar dat betekent niet noodzakelijk stralend weer”

  Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straal­stroom: "Maar dat betekent niet noodzake­lijk stralend weer”

  Komende dinsdag en woensdag wordt het naar voorspelling behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Temperaturen tot 20 graden zijn niet uitgesloten en daar is een meanderende of golvende straalstroom verantwoordelijk voor. “We krijgen hogere maxima, maar dat betekent niet noodzakelijk stralend, zonnig weer”, zo duidt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
 3. Grieks eiland Evia na bosbranden nu ook getroffen door overstromingen
  Griekenland

  Grieks eiland Evia na bosbranden nu ook getroffen door overstro­min­gen

  Evia, het grootste Griekse eiland naast Kreta, heeft na de zware bosbranden van afgelopen zomer nu ook te kampen met hevige regenval en modderstromen. “We hebben al ongewone hoeveelheden regen gezien in sommige delen van het land en we verwachten dat het weer een erg gevaarlijke situatie zal veroorzaken, vooral in verbrande regio’s waar de bodem kletsnat is en rivieren overstromen”, aldus dr. Kostas Lagouvardos van het Nationale Observatorium van Athene.

Wetenschap & Planeet