Mooi weer op komst voor eerste terrasjes? "Tot 25 graden mogelijk”

 1. Personeel te weinig voor terrassen op 8 mei? 50 jongeren krijgen spoedcursus kelner: “Een cafébaas ziet aan hoe je je plateau draagt meteen wat je kan”
  PREMIUM
  Roeselare

  Personeel te weinig voor terrassen op 8 mei? 50 jongeren krijgen spoedcur­sus kelner: “Een cafébaas ziet aan hoe je je plateau draagt meteen wat je kan”

  Het is één van dé kopbrekers in de aanloop naar de heropening van de horeca: het tekort aan personeel in de horeca. In Roeselare werd zaterdag daarom een spoedcursus voor kelners georganiseerd. Of er veel glazen zullen sneuvelen deze zomer op de terrassen valt af te wachten, maar de stad krijgt er straks alvast 50 gediplomeerde kelners bij. “Slalommen op het hindernissenparcours viel best mee, al bleef mijn voet haken aan zo’n hekje en verloor ik mijn evenwicht”, zegt Fiebe Wullaert (17).
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. INTERVIEW. Onze weerman David Dehenauw zoals u hem nog niet kende: “Als een weersvoorspelling fout is, ben ik er ambetant van, ja”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Onze weerman David Dehenauw zoals u hem nog niet kende: “Als een weersvoor­spel­ling fout is, ben ik er ambetant van, ja”

  “Ik moet water zien en voelen en ruiken. De Noordzee is bruin van het zand en niet mooi blauw, zeggen de mensen. Maar er is geen zee waar ik liever in zwem.” Weerman David Dehenauw (50) is duidelijk een kind van de zee. Sinds 2003 voorspelt hij regenbuien en zonneschijn op VTM en voortaan ook in uw krant. Behalve weerrecord na weerrecord valt hem na al die jaren nog iets op: “Mensen hebben zo weinig vrije tijd. Dan wil je toch geen onverwachte plensbui tijdens je uitstap?”
 3. REPORTAGE. Op zoek naar een vrij plekje in Middelkerke, waar de ‘terrasrevolutie’ volop aan de gang is: “Gezellig aan een tafeltje zitten? Daar hebben we zó lang op gewacht”
  PREMIUM
  Middelkerke

  REPORTAGE. Op zoek naar een vrij plekje in Middelker­ke, waar de ‘terrasre­vo­lu­tie’ volop aan de gang is: “Gezellig aan een tafeltje zitten? Daar hebben we zó lang op gewacht”

  Het viel te verwachten: het gemeentelijke terrassenplan van Dedecker en co zou veel volk naar Middelkerke lokken. Het was bij wijlen zoeken naar een plekje aan één van de 200 uitgestalde tafeltjes. “Wij komen speciaal naar hier voor een dagje weg”, vertelt een koppel uit Handzame. Ook de handelaars zijn heel positief. En Dedecker zelf? Die ziet zijn populariteit nóg meer de hoogte in schieten.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet