Delen van de stad Auckland staan onder water. (27/01/23)
Volledig scherm
Delen van de stad Auckland staan onder water. (27/01/23) © @MonteChristoNZ via REUTERS

Minstens twee doden door overstromingen in Nieuw-Zeeland

Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door de overstromingen die Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, troffen. Twee anderen worden nog vermist. De stad registreerde vrijdag een recordhoeveelheid regen. Daardoor kwam onder meer de aankomsthal van het vliegveld van de stad onder water te staan en werd het afscheidsconcert van Elton John op het laatste moment geannuleerd.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hagel, sneeuw en vorst: pakken we onze tuinplanten best weer in? “Planten die te vroeg uit hun winterslaap komen, zijn kwetsbaarder voor de nachtvorst”
  PREMIUM

  Hagel, sneeuw en vorst: pakken we onze tuinplan­ten best weer in? “Planten die te vroeg uit hun winter­slaap komen, zijn kwetsbaar­der voor de nachtvorst”

  Wie de afgelopen weken de eerste warmte van de zon gebruikte om de tuin lenteklaar te maken, is er dankzij de winterprik deze week misschien wel aan voor de moeite. Vriestemperaturen, winterse neerslag... Snel de tuin weer in dus, maar nu om je planten te beschermen. Hoe doe je dat dan het beste? Of moeten we ons geen zorgen maken om die net verpotte plant of gesnoeide struik? We vroegen het aan bioloog Arnold van Vliet (Wageningen University & Research)
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.