Meer wolken vandaag, vanaf morgen weer zonniger en vrijdag tot 29 graden

De nieuwe week begint met plaatselijk ochtendgrijs, maar er zijn vaak eerst nog brede opklaringen. Geleidelijk wordt het vanaf het noorden wisselend tot soms zwaarbewolkt met eventueel wat lokaal gedruppel of een buitje, meldt het KMI.

1 reactie

 • Hugo hofmans

  6 dagen geleden
  Vrijdag al terug véél te warm, zo te zien maar voor héél even en dat is maar goed ook. Die hitte hoef ik niet hoor, dan kun je niets doen. Geef mij ieder jaar maar zo'n temperaturen zoals nu en af en toe regen, zo moet je de tuin niet sproeien en groeien de groenten vanzelf. Spijtig van de rampen die er gebeurd zijn door de regen, maar verder kan het niet beter wat het weer betreft !
 1. 200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”
  UPDATE
  40

  200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”

  De meeste neerslag van de afgelopen dagen is gevallen in Gouvy (provincie Luxemburg). Daar kwam op 48 uur liefst 200 liter water per vierkante meter naar beneden, of twee keer een maandhoeveelheid neerslag. Iets wat VRT-weerman Frank Deboosere in zijn 34 jaar lange carrière nog nooit heeft meegemaakt. “Het is du jamais vu”, zei hij op VRT NWS. Ook VTM-weerman David Dehenauw spreekt van een nooit eerder geziene situatie.
 2. Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw wateroverlast?
  Play

  Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw waterover­last?

  Het is vandaag vrij mooi met in de loop van de dag stapelwolken. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden. Ook morgen krijgen we vrij warm zomerweer met vrij veel zon en maxima rond 25 graden. In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met soms felle buien en lokaal onweer, meldt het KMI. Nu de wachtbekkens nog gevuld zijn, is op sommige plaatsen waakzaamheid geboden. “Maar het wordt zeker geen herhaling van wat zich vorige week heeft afgespeeld”, benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.

Wetenschap & Planeet