Grote delen van Europa kregen afgelopen dagen te maken met een forse koude prik.
Volledig scherm
Grote delen van Europa kregen afgelopen dagen te maken met een forse koude prik. © Noodweerbenelux

Lokaal tot 1 meter verse sneeuw op weg naar Frankrijk en Zwitserland

WeernieuwsKouder weer heeft Europa goed in zijn greep. Vanaf het westen wordt het de komende dagen wel zachter maar dat zal in de Alpen vooral veel sneeuw opleveren. In tegenstelling tot de voorbije weken ligt het zwaartepunt van de neerslag aan de noordwestkant van de Alpen. “In de Franse en Zwitserse Alpen kan er tot 1 meter sneeuw vallen”, zegt weeranalist Lander van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux.

3 reacties

 • Patrick Delaunoy

  12 maanden geleden
  Super tegenslag: een jaar vol met sneeuw in de Alpen en dan België niet mogen verlaten. Vandaar depressieve mensen !
 • Danny Vernimmen

  1 jaar geleden
  Wat nu met klimaathysterie terug winter dat kon toch niet meer
 • Harm De Zeeuw

  1 jaar geleden
  Mensen verlekkeren op veel sneeuw en tegelijkertijd iedereen beschamen die nog maar aan wintersport denkt ...
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.

Wetenschap & Planeet