Lange files door storm Aurore, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormschade mogelijk”

Het KMI heeft omwille van storm Aurore code geel afgekondigd voor het hele land tussen 5 uur vanochtend en 15 uur vanmiddag. Voor de kust geldt code oranje. Lokaal kan dit tot windschade leiden, want de bomen staan nog in blad, waarschuwt het KMI. Op de snelwegen van en naar Antwerpen staan lange files door het stormweer. “Vandaag wordt een onstuimige dag met eerst nog felle windstoten van 90 km/uur en op sommige plaatsen een uitschieter tot 100 km/uur”, zegt onze weerman Frank Duboccage. “In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af. Er zijn ook buien, die van west naar oost door ons land trekken. De temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, op vele plaatsen maar een graad of 9.”

46 reacties

 • Luc De Brandt

  1 jaar geleden
  Één ding is zeker en dat is goed verzekerd zijn tegen water en stormschade via de brandverzekering. Deze verzekering is verplicht voor eigenaars maar ook bv voor huurders. Ik begrijp niet waarom de overheid dit niet opvolgt. Maak de brandverzekering bijvoorbeeld fiscaal aftrekbaar en vraag de gegevens op de belastingaangifte. Een win-win situatie die veel onheil kan voorkomen.
 • Henninckx Terry

  1 jaar geleden
  Voor mij mag het regelmatig stormen, goe voor de luchtwegen en de slaap.
 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Dan stormt het alle dagen op de Antwerpse en Brusselse ring, efkes serieus blijven.
 • Roger Decuypet

  1 jaar geleden
  Het gaat terug zijn door de klimaatopwarming de activisten zullen terug in hun nopjes zijn !
 • Guido Pintens

  1 jaar geleden
  het weerbericht en voorspellingen van gisteren beter eens herbekijken Christophe De Vos. Er werd wel degelijk gewaarschuwd voor winsterktes tot zelfs 100 km/u en mogelijk nog wat meer
 1. Dun laagje sneeuw op verschillende plaatsen in ons land: gladheid veroorzaakt geen grote problemen op de weg
  Play

  Dun laagje sneeuw op verschil­len­de plaatsen in ons land: gladheid veroor­zaakt geen grote problemen op de weg

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt weggebruikers vandaag extra voorzichtig te zijn wanneer ze de weg op gaan. Afgelopen nacht vielen in de provincies Limburg, Antwerpen en in de regio rond Brussel winterse buien. Het KMI waarschuwde met code geel voor gladheid, maar vanochtend waren er geen grote problemen op de weg. “Vanaf 9 uur stijgen de wegdektemperaturen opnieuw, waardoor de kans op gladheid afneemt”, zegt Katrien Kiekens van het AWV. Volg hier live de weer- en verkeerssituatie in alle provincies.
 1. Voor winterpret moet je in Oostkantons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  Voor winterpret moet je in Oostkan­tons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  De winterse buien zullen dit weekend in Vlaanderen niet zorgen voor een dik sneeuwtapijt, maar in het zuiden van het land is dat wel het geval. Al wie op zoek is naar winterpret, zakt dus best af naar daar. Nu de sneeuwlaag er op sommige plaatsen al tot 12 centimeter is aangedikt, hebben twee wintersportcentra in de Oostkantons de deuren kunnen openen. Skiliefhebbers worden er verwelkomd op getraceerde pistes.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.