Lange files door storm Aurore, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormschade mogelijk”

Het KMI heeft omwille van storm Aurore code geel afgekondigd voor het hele land tussen 5 uur vanochtend en 15 uur vanmiddag. Voor de kust geldt code oranje. Lokaal kan dit tot windschade leiden, want de bomen staan nog in blad, waarschuwt het KMI. Op de snelwegen van en naar Antwerpen staan lange files door het stormweer. “Vandaag wordt een onstuimige dag met eerst nog felle windstoten van 90 km/uur en op sommige plaatsen een uitschieter tot 100 km/uur”, zegt onze weerman Frank Duboccage. “In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af. Er zijn ook buien, die van west naar oost door ons land trekken. De temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, op vele plaatsen maar een graad of 9.”

46 reacties

 • Luc De Brandt

  3 maanden geleden
  Één ding is zeker en dat is goed verzekerd zijn tegen water en stormschade via de brandverzekering. Deze verzekering is verplicht voor eigenaars maar ook bv voor huurders. Ik begrijp niet waarom de overheid dit niet opvolgt. Maak de brandverzekering bijvoorbeeld fiscaal aftrekbaar en vraag de gegevens op de belastingaangifte. Een win-win situatie die veel onheil kan voorkomen.
 • Henninckx Terry

  3 maanden geleden
  Voor mij mag het regelmatig stormen, goe voor de luchtwegen en de slaap.
 • Stephan Chef

  3 maanden geleden
  Dan stormt het alle dagen op de Antwerpse en Brusselse ring, efkes serieus blijven.
 • roger decuyper

  3 maanden geleden
  Het gaat terug zijn door de klimaatopwarming de activisten zullen terug in hun nopjes zijn !
 • Guido Pintens

  3 maanden geleden
  het weerbericht en voorspellingen van gisteren beter eens herbekijken Christophe De Vos. Er werd wel degelijk gewaarschuwd voor winsterktes tot zelfs 100 km/u en mogelijk nog wat meer

Wetenschap & Planeet