Lange files door storm Aurore, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormschade mogelijk”

Het KMI heeft omwille van storm Aurore code geel afgekondigd voor het hele land tussen 5 uur vanochtend en 15 uur vanmiddag. Voor de kust geldt code oranje. Lokaal kan dit tot windschade leiden, want de bomen staan nog in blad, waarschuwt het KMI. Op de snelwegen van en naar Antwerpen staan lange files door het stormweer. “Vandaag wordt een onstuimige dag met eerst nog felle windstoten van 90 km/uur en op sommige plaatsen een uitschieter tot 100 km/uur”, zegt onze weerman Frank Duboccage. “In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af. Er zijn ook buien, die van west naar oost door ons land trekken. De temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, op vele plaatsen maar een graad of 9.”

46 reacties

 • Luc De Brandt

  3 maanden geleden
  Één ding is zeker en dat is goed verzekerd zijn tegen water en stormschade via de brandverzekering. Deze verzekering is verplicht voor eigenaars maar ook bv voor huurders. Ik begrijp niet waarom de overheid dit niet opvolgt. Maak de brandverzekering bijvoorbeeld fiscaal aftrekbaar en vraag de gegevens op de belastingaangifte. Een win-win situatie die veel onheil kan voorkomen.
 • Henninckx Terry

  3 maanden geleden
  Voor mij mag het regelmatig stormen, goe voor de luchtwegen en de slaap.
 • Stephan Chef

  3 maanden geleden
  Dan stormt het alle dagen op de Antwerpse en Brusselse ring, efkes serieus blijven.
 • roger decuyper

  3 maanden geleden
  Het gaat terug zijn door de klimaatopwarming de activisten zullen terug in hun nopjes zijn !
 • Guido Pintens

  3 maanden geleden
  het weerbericht en voorspellingen van gisteren beter eens herbekijken Christophe De Vos. Er werd wel degelijk gewaarschuwd voor winsterktes tot zelfs 100 km/u en mogelijk nog wat meer
 1. Ook vandaag mistige dag met af en toe opklaringen, opnieuw ‘code geel’ voor mist en gladheid

  Ook vandaag mistige dag met af en toe opklarin­gen, opnieuw ‘code geel’ voor mist en gladheid

  Vandaag is er kans op lage wolken of mist in het noorden van het land. Elders wordt het al van in de ochtend vrij zonnig. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden. Er staat een zwakke wind. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-vergiftiging. Volgens het KMI is het ook deze ochtend weer opletten geblazen voor lokale rijmplekken en voor mist die de zichtbaarheid kan beperken tot minder dan 100 meter.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet