Zonnekloppers op het strand in Blankenberge.
Volledig scherm
Zonnekloppers op het strand in Blankenberge. © Photo News

Kwik stijgt vandaag alweer tot 30 graden

HET WEERHet wordt een zonovergoten weekend waarin het kwik tot 30 graden kan klimmen, zo voorspelt het KMI. Aan de kust zal na de middag wel een zeebriesje opsteken.

  1. Indianenchef Raoni vraagt internationaal optreden tegen Bolsonaro. “Geen reden tot interventie”, zegt president Brazilië

    Indianen­chef Raoni vraagt internatio­naal optreden tegen Bolsonaro. “Geen reden tot interven­tie”, zegt president Brazilië

    De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni heeft vrijdag de hulp van de internationale gemeenschap ingeroepen om de Braziliaanse president Jair Bolsonaro "zo snel mogelijk te doen vertrekken". Raoni houdt Bolsonaro verantwoordelijk voor de zware bosbranden die momenteel het Amazonegebied teisteren. Volgens Bolsonaro zijn bosbranden echter geen reden voor internationale sancties. Zulke bosbranden komen immers “in de hele wereld” voor.
  2. Overwegend droog met opklaringen en vrij zachte temperaturen, vanaf donderdag gevoelig frisser

    Overwegend droog met opklarin­gen en vrij zachte temperatu­ren, vanaf donderdag gevoelig frisser

    Dinsdagochtend is het in de oostelijke landshelft aanvankelijk nog regenachtig en nevelig. Daarna wordt het in de voormiddag overal overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt. In de namiddag verwachten we vanaf het westen meestal veel wolken met lokale lichte regen of enkele buien; over het oosten en het noordoosten blijft het vrijwel droog tot in de late namiddag. Het is vrij zacht met maxima van 14 graden in de Hoge Venen tot 19 graden in de Kempen, voorspelt het KMI.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Wetenschap & Planeet