Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag”

De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.

41 reacties

 • christiane dewaele

  1 maand geleden
  Te warme nazomer, te weinig sneeuw en te warm met kerst, te veel regen tijdens de zomer. Verplaats gewoon de seizoenen en verleg de klimaatgordels en dan zijn de seizoenen terug zoals we van hen verwachten in plaats van alles op het klimaat en het milieu te steken. Maar toegeven dat de mens verkeerd is om alles naar zijn wensen te zetten is er nog nooit geweest en zal er ook nooit komen. Uit de hand gelopen brandstichtingen hebben niets met het klimaat te maken. Ze vervuilen wel
 • Annette Van Meervelde

  1 maand geleden
  Voor mij een super zomer, ik haat al wat boven de 25° is....... de gouden herfst is me liever. En als het kan een beetje winter....... En ja mijn thermostaat is ook niet in orde.
 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  Het wad de rotste zomer sinds 76 jaar.
 • Marco Maerten

  1 maand geleden
  Zomergemiddelde wasdus 17,8°c. Ter vergelijking: een kleine 50jaar terug was dit een warme zomer.
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Qua temperaturen was de zomer best aangenaam, maar qua zon een totale flop, net zoals het voorjaar. Nu weer een lange donkere winter, maar blijkbaar zijn velen daar best gelukkig mee met grijs en druilerig weer.

Wetenschap & Planeet