BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kouder in het weekend met sneeuwkansen in de Ardennen

Afgelopen dagen zorgde een lagedrukgebied nabij het Verenigd Koninkrijk voor wisselvallig en eerder zacht herfstweer. Komend weekend krijgen we lucht uit het noordwesten tot noorden wat voor een gevoelige afkoeling zal zorgen. “In het uiterste zuidoosten van ons land kan het zondag opnieuw gaan sneeuwen. Mogelijk dat er dan opnieuw een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaat in deze regio”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

3 reacties

 • Marc Gabriels

  2 jaar geleden
  Misschien daar warmtekanonnen inzetten zodat ook de aanwezige vluchtelingen geen kou zouden vatten ?
 • Jens Peeters

  2 jaar geleden
  Om even te reageren op dat filmpje. De groei is laat begonnen in mei (er was toen nog zelfs sneeuw in de ardennen) en dus duurt het langer in de herfst voor de blaren vallen. De periode is hetzelfde maar gewoon lichtjes verschoven.
 • Louis Meeus

  2 jaar geleden
  Dat komt door de klimaatverandering.
 1. Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

  Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

  Terwijl verschillende Europese landen zoals Spanje en Frankrijk momenteel kreunen onder de hitte, heeft het Zuid-Amerikaanse land Brazilië te kampen met een koudegolf. Met 1,4 graden Celsius registreerde de hoofdstad Brasilia gisteren haar laagste temperatuur ooit, terwijl de winter in het tropische land pas binnen een maand begint. Het gure weer vormt een grote bedreiging voor de duizenden daklozen die op straat moeten slapen, alsook voor de oogsten in het land.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.

Wetenschap & Planeet