Vrouwen wandelen met hun kinderen door de besneeuwde straten van Kaboel.
Volledig scherm
Vrouwen wandelen met hun kinderen door de besneeuwde straten van Kaboel. © AFP

Koudegolf maakt meer dan 160 doden in Afghanistan

In Afghanistan zijn al zeker 166 mensen om het leven gekomen in de koudegolf die het land al sedert een twintigtal dagen treft. Dat zegt het ministerie van Rampenbestrijding zaterdag.

 1. Lenteweer laat nog op zich wachten, dit weekend kans op winterse buien: “Stratosferische opwarming speelt een rol”

  Lenteweer laat nog op zich wachten, dit weekend kans op winterse buien: “Stratosfe­ri­sche opwarming speelt een rol”

  Al wie uitkijkt naar lenteweer zal nog even geduld moeten hebben. Zo blijft het de komende dagen koud met overdag temperaturen tussen 4 en 6 graden. Dit weekend wordt er zelfs een winterprik verwacht. In de Ardennen is er vanaf zaterdag kans op winterse buien en die zouden begin volgende week ook over Vlaanderen kunnen trekken. Het frisse weer is onder meer een gevolg van de extreme stratosferische opwarming, bevestigt weerman David Dehenauw. Zacht en droog lenteweer zit er door dat fenomeen dan ook niet snel aan te komen, klinkt het.
 2. Californië gaat gebukt onder zeldzaam winterweer. Voor het eerst in meer dan 30 jaar kondigt Los Angeles een sneeuwstormalarm af
  12

  Californië gaat gebukt onder zeldzaam winterweer. Voor het eerst in meer dan 30 jaar kondigt Los Angeles een sneeuw­storm­alarm af

  Een krachtige winterstorm raast over de westkust van de Verenigde Staten. Op zijn pad ligt een regio die niet gewend is aan zulke koude, wind en sneeuw. De staat Oregon kreeg al te maken met heel wat winterse overlast eerder deze week en nu is ook de staat Californië aan de beurt. Het is al meer dan 3 decennia geleden dat de National Weather Service daar een sneeuwstormalarm afkondigde.