Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Ronny De Coster

Koud weekend op komst met kans op winterse neerslag in het zuiden van het land

Het is vandaag aanhoudend wisselvallig, en meestal zwaarbewolkt. Drogere momenten wisselen af met perioden van regen of buien, bij maxima tussen 6 en 10 graden. Een storing trekt in vanavond en in de nacht van donderdag op vrijdag traag van noord naar zuid over het land, en het blijft zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droog in Vlaanderen, maar het blijft wellicht zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 2 en 6 graden. Dat meldt het KMI.

2 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  Vriezen en sneeuw in november ! is dat niet wat vroeg, waar zijn die klimaat betogers tegen de opwarming van aarde, Hallo.
 • Marianne Foert

  2 jaar geleden
  Laat het maar goed vriezen, enkele weken aan een stuk.
 1. Volgende week stralend lenteweer met temperaturen tot 25 graden: dit zijn de voorspellingen voor de komende dagen
  Play

  Volgende week stralend lenteweer met temperatu­ren tot 25 graden: dit zijn de voorspel­lin­gen voor de komende dagen

  We mogen ons opmaken voor een stralende week. Vanaf maandag gaat het kwik vlot boven de 20 graden en woensdag en donderdag zelfs tot 25 graden. Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de namiddag wordt het geleidelijk aan meer bewolkt en is er kans op een plaatselijke bui. Het kwik klimt tot 17 graden aan zee en 22 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt dat er nevel, mist of lage bewolking kan zijn, waardoor het zicht in sommige streken beperkt kan zijn tot minder dan 200 meter.

Wetenschap & Planeet