Koppel gevangen op hotelkamer tijdens Orkaan Fiona: “We zijn zelf aan het opruimen, de receptie kan niemand sturen omdat het te gevaarlijk is”

De Caraïben worden op dit moment geteisterd door Orkaan Fiona. Patrick en Luz Roos, een koppel dat hun huwelijksverjaardag wil vieren met een vakantie in de Dominicaanse Republiek, heeft zich schuil moeten houden op hun hotelkamer tijdens de eerste uren van de voorbijrazende orkaan. Op dit moment bevinden ze zich in het oog van de storm, het ergste moet dus nog komen. Bekijk hier de getuigenis van het koppel ter plaatse.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. WEERBERICHT. Koude dagen houden aan, nog meer sneeuw in Ardennen

  WEERBE­RICHT. Koude dagen houden aan, nog meer sneeuw in Ardennen

  Op vele plaatsen is het deze middag zonnig, met daarnaast ook wel al lage bewolking over het noorden van het land. Die lage wolken zijn afkomstig uit Nederland en trekken geleidelijk verder naar het zuiden. Over het noordoosten is wat lichte sneeuwval mogelijk. De maxima liggen tussen -4 en 0 graden in de Ardennen, iets boven het vriespunt elders in het oosten, tussen 1 en 3 graden in het centrum en westen en tot 4 graden aan zee.
 3. Voor winterpret moet je in Oostkantons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  Voor winterpret moet je in Oostkan­tons zijn: “Als het blijft vriezen, kan er zelfs na het weekend nog geskied worden”

  De winterse buien zullen dit weekend in Vlaanderen niet zorgen voor een dik sneeuwtapijt, maar in het zuiden van het land is dat wel het geval. Al wie op zoek is naar winterpret, zakt dus best af naar daar. Nu de sneeuwlaag er op sommige plaatsen al tot 12 centimeter is aangedikt, hebben twee wintersportcentra in de Oostkantons de deuren kunnen openen. Skiliefhebbers worden er verwelkomd op getraceerde pistes.
 4. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.