Komende dagen wisselvallig met opklaringen maar ook buien en onweer

Het is donderdagochtend wisselend bewolkt met in het oosten van het land aanvankelijk een paar buitjes. In de namiddag verwachten we meer lokale buien, vooral in het oosten waar er ook kans op enkele donderslagen is. In het westen blijft het droger. We halen maxima van 18 of 19 graden op de Ardense hoogten tot 22 of 23 graden in de lage gebieden. Dat schrijft het KMI. 

 1. Hogedrukgebied boven Oost-Europa bezorgt ons enkele heerlijke nazomerdagen: temperaturen tot 27 graden
  Play

  Hogedrukge­bied boven Oost-Europa bezorgt ons enkele heerlijke nazomerda­gen: temperatu­ren tot 27 graden

  Maandag begint met hier en daar ochtendgrijs, maar nadien wordt het vrij zonnig, met in de namiddag wat meer wolkenvelden. Dat meldt het KMI maandagochtend. De maxima variëren van 23 tot 26 graden. “Temperaturen die een beetje hoog zijn voor de tijd van het jaar", zegt onze wetenschapsexpert Martijn Peters. Donderdag slaat het weer om, de tweede helft van de week wordt wisselvallig en onstabiel.
 2. Meise kan nieuwste regenbui niet meer aan: “De velden zijn verzadigd, het water staat in de huizen. Dit is een ramp”
  Play
  PREMIUM
  Meise

  Meise kan nieuwste regenbui niet meer aan: “De velden zijn verzadigd, het water staat in de huizen. Dit is een ramp”

  De Potaardestraat, Heimbeekveld, Sint-Martinusstraat, Sneek, Broekstraat en Akkelei: allemaal straten in Meise die woensdag onder water kwamen te staan. Er zat niks anders op dan het gemeentelijk rampenplan af te kondigen. “We staan hier al voor de vierde keer in twee weken modder te ruimen”, reageren boze inwoners. “Dit moét veranderen.”
 1. Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag”
  41

  Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag”

  De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.

Wetenschap & Planeet