iStock
Volledig scherm
© iStock

Klimaatwetenschapper luidt alarmbel: "Hittegolf van deze zomer wordt de norm, Vlaanderen komt voor deel onder water te liggen"

Als het beleid niet verandert, zal de aarde drie tot zes graden opwarmen tegen het jaar 2100. Dat zegt klimaatwetenschapper Wim Thiery in De Zondag. Ons land zal zich dan mogen opmaken voor droogtes, hittegolven én overstromingen. "Grote delen van West- en Oost-Vlaanderen komen dan gewoon onder de zeespiegel te liggen", waarschuwt Thiery.

384 reacties

 • Miguel Leboucq

  3 jaar geleden
  En wat kunnen we als Belg hieraan doen? We zijn maar 0.15% van de wereldbevolking dus als we hier allemaal in stro hutten wonen en met bakfietsen pendelen gaat het toch geen fluit verschil maken.
 • Peter Bonacasa

  3 jaar geleden
  Waarom trekt een wetenschappelijk artikel toch altijd would-be komieken en "specialisten" aan die niet eens weet hebben van de dt-regel? Dit zijn dan de mensen die het gaan oplossen, of integendeel proberen te ontkennen.
 • Anita Billen

  3 jaar geleden
  Dat ze eerst een de vliegtuigen, vrachtschepen, cargo’s, die raketten enz..aanpakken want dat zijn de grootste vervuilers. Laar ja , liever de mensen aanspreken dat dit grote probleem aan te pakken.
 • Faton Cikaj

  3 jaar geleden
  Diane colman kan je me uitleggen wat dat te maken heeft met de aardopwarming? Ik begrijp je standpunt niet zo goed.
 • Dirk Van Brussel

  3 jaar geleden
  ...en hoe langer hoe minder drinkwater.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Wetenschap & Planeet