Opletten geblazen als u tijdens oudejaarsavond de baan op moet.
Volledig scherm
Opletten geblazen als u tijdens oudejaarsavond de baan op moet. © Shutterstock

Kans op winterse buien tijdens oudejaarsavond

Donderdag en vrijdag is er ook in Vlaanderen kans op enkele winterse buien. Dat meldt het KMI. Concreet kan het om korrelhagel of natte sneeuw gaan. Het wordt dus opletten op de baan tijdens oudejaarsavond. 

1 reactie

 • Patrick Cosemans

  2 maanden geleden
  Dus een zalig weerbericht. Dat doet me eens goed. Dat is anders dan die zomerse weerberichten met een beklevende hitte van 20 graden en veel meer.
 1. Brandweer heeft handen vol met schade door storm Bella: rukwinden tot 100 km/u, veel regen en sneeuw in de Ardennen

  Brandweer heeft handen vol met schade door storm Bella: rukwinden tot 100 km/u, veel regen en sneeuw in de Ardennen

  Storm Bella raast vandaag in de vorm van een actieve storing met veel regen en wind door het land. In de Ardennen valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. De wind is krachtig tot zeer krachtig met rukwinden van 80 tot 100 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. Voor de provincies Luik, Namen en Luxemburg geldt vandaag code oranje. De FOD Binnenlandse Zaken heeft preventief het nummer 1722 geactiveerd. Op verschillende plaatsen is er schade gemeld door het stormweer, dat vanaf de namiddag ons land verlaat.
 2. Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  Volgend weekend tot wel 20 graden warmer dan afgelopen weekend

  De dag start vandaag droog met kans op opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen aan de kust. Op het einde van de dag verspreidt de regen zich naar het centrum van het land. Dat meldt het KMI. Het is erg zacht met maxima tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en rond 10 of 11 graden elders, mogelijk 12 graden in de Kempen. Komend weekend wordt het zelfs zo’n 20 graden warmer dan afgelopen weekend. “De koude polaire lucht heeft zich teruggetrokken naar het noorden en plaats gemaakt voor zachtere lucht”, zo verklaart onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen

Wetenschap & Planeet