Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Italië kreunt onder felle regen en overstromingen: al tien doden, “kind meegesleurd door kolkend water”

UpdateBij zware regenval en overstromingen in midden-Italië zijn volgens de reddingsdiensten minstens tien mensen om het leven gekomen. Vier mensen worden nog vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Tientallen mensen zijn gered vanaf daken en uit bomen.

6 reacties

 • Ronald Beintema

  3 maanden geleden
  Alle sterkte toegewenst en groot respect voor de reddingswerkers! Hier draait het in het leven om...elkaar helpen en eerlijk zijn! Investeer in milieu en respecteer de natuur i.p.v. het geld over de balk te smijten m.b.t. het klimaat!!!
 • jos segers

  3 maanden geleden
  Wat een extremen zeg. Tijdens de zomer tekort aan regen en daarna teveel met alle gevolgen vandien.
 • Guillaume Bastings

  3 maanden geleden
  Door de hoge watertemperatuur van de Middelandse zee zal dit, dit najaar voor vele rampen zorgen.
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Alle regeringen en regimes staan nu voor een super grote uitdaging om hun bevolkingen en landbouw en industrie te beschermen. Wie daar het briljantste in zal zijn, wint op economisch, sociaal en politiek vlak. Investeren in nieuwe technologieën en de zaken volledig anders bekijken. De bevolking van een stad die vijf keren onderloopt op drie jaar tijd, verhuisd. Dat is maar een voorbeeld. Zich vastklampen aan het verleden en hopen op ... dat zou ik nu echt niet doen.
 • marc roolant

  3 maanden geleden
  Twee maanden geleden voorspelde Nicolas van noodweer BeNeLux dat al. Hij zei toen dat de abnormale hoge temperaturen van het Middellandse zeewater van 30 °, in september en oktober voor nooit geziene neerslag zou zorgen in Italië en Griekenland en kijk, hij had een glazen bol.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. WEERBERICHT. Dag start vrij zonnig, daarna meer bewolking: zondag eerste buien verwacht

  WEERBE­RICHT. Dag start vrij zonnig, daarna meer bewolking: zondag eerste buien verwacht

  De dag start zaterdag zonnig, maar in de Ardennen hangt er mist of lage wolkenvelden. Zaterdagochtend verwachten we aan zee een kans op een lokaal buitje. De hoge en middelhoge wolkenvelden worden in de loop van de dag dikker en schuiven vanuit het westen verder naar het centrum en later het oosten. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 5 en 11 graden bij een meestal matige zuidenwind, meldt het KMI.