Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Is het veilig om sneeuw te eten?

Mag je sneeuw eten? Over die prangende vraag buigen wetenschappers zich elke winter. En er zijn voor- en tegenstanders, zo blijkt. Aangezien we morgen een nieuwe lading sneeuw mogen verwachten in onze contreien, is het misschien handig om te weten of je een handvol vlokken in je mond mag proppen. 

6 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Een nieuwe hype: sneeuw eten. Maar ik vraag me ook wel af: waarom? Om iets anders te doen? Om op te vallen? Om onnozel te zijn? Ik heb laatst een hondendrol zien liggen. Iemand geïnteresseerd?
 • Jan Crijns

  4 jaar geleden
  @Piet en dan bij -50°C opnieuw buitengooien: steriele sneeuw
 • piet devlieger

  4 jaar geleden
  Eerst de sneeuw koken, dat maakt de boel veiliger.
 • Marc De Cock

  4 jaar geleden
  Hier in Belgie krijgt de gewone werkmens hoofdzakelijk zwarte sneeuw te zien, met dankt aan de NVA!
 • Tzand Manneke

  4 jaar geleden
  De vraag is, waarom zou iemand sneeuw eten? ... waarom?
 1. Sneeuwzone trekt langzaam over het land, Brussels Airlines schrapt preventief vluchten. "Blijf zo veel mogelijk thuis"

  Sneeuwzone trekt langzaam over het land, Brussels Airlines schrapt preventief vluchten. "Blijf zo veel mogelijk thuis"

  Een sneeuwzone trekt vandaag langzaam over het land. Vanochtend vielen de eerste vlokken in West-Vlaanderen, deze namiddag is de rest van het land aan de beurt. De oproep van het Agentschap Wegen en Verkeer, om vandaag zo veel mogelijk thuis te blijven, indien dat gaat, is niet in dovemansoren gevallen; de ochtendspits verliep bijzonder rustig. Later vandaag worden nog sneeuwbuien verwacht. In combinatie met de vakantie-uittocht kunnen die mogelijk een moeilijke avondspits veroorzaken. Brussels Airport heeft preventief een aantal vluchten afgelast.

Wetenschap & Planeet